Bicepsz Elek77 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 2927

Gondolom azota lejott. A 3-ik sorozat a "Felvilagrol" szolt, akik az igazi nagy uzleteket csinaljak, es az "Alvilag" csak vegrehajto szerepet kap. Dino termeszetesen Nicola hatalmat akarta, ezert nyiratta ki Tanoval, mert o az unokajara akarta hagyni. Arra nem gondolt, hogy Tano megszerezheti az Antinari vagyont, mert Nicola azt hitte, hogy Tano megmarad 2-ik embernek. Terrazini is elszemtelenedett es reszesedest akart a bankban, Tano ezert olte meg ot is Nicola parancsara. A 4-ik sorozat azzal kezdodik, hogy Nicola lanyunkokaja(akit Cattani dj.kott)vizbe fulladt.

Egyebkent nagyon depresszios sorozat. Megneztem 1-6-ig, jo de depressziv.

Az 1 sorozat a helyi maffia elleni harcrol szol(a Kis halak ellen), a masodik mar a helyi nagy halak es a romai kapcsolataik(Cattani volt mestere)ellen. Az a szep, hogy szintet lepnek. A harmadik mar a "Felvilag"-rol, vagyis a nagy illegalis fegyveruzletekrol(amik az Antinari bank igazi penzforrasai, es amihez kepest a sziciliai kabitoszerkereskedelem csak gyerekjatek). A negyedik meg jobban emeli a tetet az illegalis nuklearis szemetlerakassal egy szigeten(a paradox, hogy a napolyi maffia meg is valositotta ezt kicsiben). Itt Cattaniek es a maffia(Kupola) mellett a "Felvilag" szinten egy masik szereplo(Espinoza az osszekoto ember). A vegen mindenki veszit(Tano, Espinoza, a Kupola, a nuklearis hulladekot leadni akarok)es ez pecseteli meg Cattani sorsat(mondjuk reg kinyirtak volna ennek a feleert is a valosagban). Az 5-ik szinten. "Felvilaggal" foglalkozik(Linori baroek), de itt belharc van 2 befolyasos csoport kozott. Tano sullyed. A 6-ik sorozatban egy korabbi bergyilkos emelkedik fel es kinyirja a "Szentharomsagot" a Kupola maradekat, es "megfizet mindenkinek"(=Davidet is kinyiratja(de az csak komaba esik). De a regi halalos ellensege visszater, hogy a " penzevel gyozze le". A rendorseg nem tudja kit keressen, igy Tano lesz a "csali". A vegen persze a maffia ujraszervezodik a vereseg helyett.

A tobbirol nem irok, szerintem azok mar felesleges erolkodesek. 

1, Mindegyik sorozat depressziv: senki sem gyoz, mindenki csak veszit

2, Nem csak a "maffia" polip hanem a rendorseg es a "Felvilag" is: bar a tagok sorozatban halnak meg, mindig jonnek uj emberek, akik tovabb harcolnak/armanykodnak. 

3, Azert is primitiv, mert ugye tobb maffia is letezik(persze ekkoriban a szicilai volt a legerosebb a nemzetkozi kapcsolatai reven)de ugy talaltak, mintha ez egy orszagos csoport lett volna(a tenyleg letezo Kupola hatalma is csak Sziciliara terjedt ki, bar voltak "bartel bergyilkossagok)

4, A maffia a bergyilkosokat is meggyilkolta, hogy "elvarrja a szalakat". Valojaban ezt nem lehetett volna megcsinalni, mert a bergyilkos a "szakma csucsa", es senki sem csinalt volna nekik munkat ezek utan(valojaban sok a mai napig az "utazo bergyilkos"-csak egy munkara jon messzirol majd elmegy haza-jo messzire). 

5, Sok volt benne a pszichologiai szal, amit felremagyaraztak. Cattani lanya a szulei valasa miatt lett baleset aldozata, nem ongyilkos lett es nem a maffia miatt. Julia(Nicola lanya)nem kepes otthagyni a csaladi vagyont, Tanot sohasem fogadja be az elit tarsasag(Ester is inkabb Cattanit valasztja, mert Cattani= eletorom, Tano=hideg racionalitas) es csalodik a "hatalom erejeben". Linoriek belepusztulnak a harcba, amihez ok nem ertenek, hiaba akarjak. Meg van meg jo sok hasonlo eset(Tano es az eltitkolt enyhen szellemi fogyatekos huga). Ezek teszi ertekesse a sorozatot amugy.

Előzmény: Törölt nick (2911)