lviz Creative Commons License 2017.09.19 0 0 10188

Glenfarclas 10  Whiskynet 10.-ik szülinapi kiadás!

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/100107/glenfarclas-10-year-old

Szín : aranyló sárga.

Illat : aszalt sárgabarack és menta? Eléggé egyedi, viszont meglepően intenzív!

Íz : meglepően intenzív! A magasabb abv szépen viszi. Van itt méz, pollenek és igen, nekem visszaköszön egy kis aszalt sárgabarack itt is, kezdi megmutatni magát a tölgy, pár szem arany mazsola is előbukkan. Hosszabban forgatva több tölgyes fűszer. Klassz! Intenzív, ízes malt, most pedig nézzük kis vízzel.

Édesebb lesz, az ízek maradnak, kicsit krémesebbnek is érzem. Sokat mutat a hordó magából. Némi linzeres diós ízt is felfedezni vélek.

Nekem tetszik és most már nagyon örülök,hogy rögtön 2 palackkal is vettem.

 

Kavalan Solist Sherry Cask CS

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/86677/kavalan-solist

 

Szín : kóla. Ez nagyon durva. Remélem,hogy a trópusi klíma és egy első töltésű sherrys hordó násza ez és nem pedig valami trükké Nagyon komoly!

Illat : feleségem is megillatolta, szerinte konyakmeggy. Van benne valami. Tömör sherry. Tényleg annyira intenzív az illata is mint az íze. Csokoládé, meggy, konyak, égetett cukor, fahéj?

Íz : pont mint a színétől és illatától várná az ember. Minden faktor feltekerve a maximumra. Ez az a whisky, amit ha lehigítottak volna 40%-ra, akkor is ütne. Így meg aztán...kis vizet kap, az intenzitása nem csökken. Szerintem ha szódával fröccsöt csinálnék belőle, akkor is ízes lenne. (Nem, nem fogok!) Állat jó whisky, de tény,hogy annyira szélsőségesen intenzív és ízes,hogy talán lesz, aki e miatt túlzásnak is találja majd.  Desszert whisky. Abszolúte el tudom képzelni,hogy egy minőségi cukrászaton kreálnának vele valamit. És én megkóstolnám.