Törölt nick Creative Commons License 2017.09.18 0 0 78877

Ezeket sokszor a csővel együtt tették be a házgyárban, pláne később amikor már volt barnacső, de ezekben a melós szakmákban hatalmas munkaerőhiány volt, nem volt aki kimenjen behúzgálni a félkész épületbe. 

Azért MMfalat, mert egyszerűen csak ez volt a házgyárban tonnaszám, óriási volt a rendszer tehetetlensége minden szinten, 5éves tervekben gondolkodtak

 

A meo sokszor szintén hagyott kívánnivalót maga után, ha a cső a panelgyártás bármely fázisában megrogyik vagy a beton belejut (elég ha csak a cementlé befolyik akár) beleköt a vezeték, és meg sem mozdítod így 30év után.

Tehát elméletileg igen, sokszor át lehet húzni, a gyakorlatban ne bízz benne, hogy ez mindenhol 100% sikerül.

 

Néhány lakásba viszont úgy került be barnacső, hogy megelégelve a tágya kontaktos tapéta alá ragasztott, stb rákosi szinvonalat, a tulaj (vagy esetleg akkor még akár bérlő) a 90es évek eleje körül átszereltette, csöveket vésetett be, modernebb dobozokat tett, a sodrásokra szigszallag helyett az akkor divatos rugós kötőelemet, stb.

 

A munkaerő olcsó volt akkoriban, a vezeték nem annyira, igy a kivésett, kitépett, kb használható vezetékdarabok mentek vissza a csőbe, illetve a maszekoló (nyilván valahol még főállásban dolgozó) szaki újonan is ilyet tudott a munkahelyén szerezni.

 

 

Előzmény: bokor28-1 (78872)