XANTIi Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1929

Igazán jó iskola a rádiózáshoz. Aki kipróbálja, el tudja dönteni mennyire is fogja meg a rádiózás maga. Talán kedvet is kap a komolyabb munkára. De akinek kevesebb az ideje az is jókat játszhat.

Mert a rádiózás is időrabló hobbi. nem elég megvenni a drága gyári kütyüt, antennát. Gyakorlat, tanulás nélkül kevés lesz a sikerélmény az igazi belebolonduláshoz.

Akinek meg csak információ továbbító eszköz a rádió, az mást választ ami kevesebb tanulással, munkával jár. Mert a jó terjedés kifogása igen sok eltöltött idővel sikerül. Ha meg nincs, pénzből, erőből sincs siker. Külön rész a nyelvi tanulás. Mert megérteni a világ hadaró, flegma idegen nyelv használatát, az is egy tréning kérdése. Vagy megtanulni a rövidítéseket, spellinget. (Q és egyéb kódokat....)

Persze csábító az amatőrök infrastruktúrája sokaknak. Pénzen megvehető a vas. Hogyan lehet, hogy őt nem engedik oda használni?

Golf ütőt is vehetek a boltban. Mégsem mehetek egy klub pályájára ütögetni belépés és a szabályok elfogadása nélkül. Sőt, minő botrány, esetleg még vizsga letételét is kérhetik.

 

Előzmény: Törölt nick (1928)