Hepci Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23893

A jól elkészített "olcsó" ételhez kell a szaktudás mellett valamiféle igényesség és gasztrokulturális környezet, ami talán nincs meg Nyíregyházán és Mezőcsáton. Így aztán a Józsi is olyan, amilyen, nem véletlenül főz ő Mezőcsáton...

Azért nem látom ennyire reménytelennek a helyzetet - ha nem vagyok végtelenül igényes, találomra is lehet találni elfogadható részleteket tartalmazó ételeket, nem különösebben magas színvonalú vendéglőkben. Pár napja Szombathelyen jártam, rendben volt a gulyás a Stőgerben (Vasszécseny), és kifejezetten jó a szarvaspörkölt a Dabrókai csárdában, pedig a pincér erősen elgondolkodott, amikor féladagot kértem. No most, egy pörköltben nem tesz nagy kárt a fagyasztás... Ha viszont végtelenül idényesen állok az egészhez, akkor mélységesen elszomorodtam volna, mert a vasszécsenyi gulyás nem lábszárból készült, a dabrókai szarvashoz pedig dödölle néven - némileg elcseszett, de házi - burgonyafánkot szervíroztak, a mellette található, penetránsan olcsó-édes áfonyadzsemről nem is beszélve, ami szerencsére egy külön üvegcsében érkezett.

Nekem úgy tűnik, még mindig szubminimális az a réteg, aki ért az ételhez és meg is akarja/tudja fizetni a jót - minden más ebből következik.

Előzmény: Logofet (23891)