Horyzeli01 Creative Commons License 2017.09.17 0 1 29092

Helló Kolléga! :-)

 

1. Ha HMV is készít, mennyi ideig maradjon hűtő/fűtő üzemmódban a következő HMV készítésig. Ha a Pana csinálná nálunk a HMV-t, attól függően hogy mekkora a HMV tartály és mennyi vizet használunk el egy fürdésre, annak megfelelően állítanám be. Ha kiszámítható melyik napszakban fürdik a család, nem teljesen random módon használjátok a melegvizet és nem fogy ki a tartály ha mindenki lefürdik, akkor lehet hosszabb időket beállítani..

Érzésre én kb. 4-5 órát állítanék be első körben, aztán a tapasztalat és a fogyasztás majd igazolja. Ha csak reggel és este van fogyasztás, akkor lehet 9-10 órát is beállítani.

 

2. A HMV funkcióban a HMV előállítására fordított idő. Ha kiszámíthatók a fürdési szokások, és egyszerre nagyobb mennyiségű HMV-t használtok, emellett a ház jól szigetelt és nem kezd kihűlni a következő fűtési ciklus kezdetéig amíg a HMV elkészül, akkor lehet hosszabb ideig hagyni a HMV üzemmódot. Ha jól tudom, 45 fokos HMV-t készíttettek a géppel, azt még -15 fokban is könnyedén megcsinálja (nálunk 43 fokos előremenőt játszva készített -18 foknál), szerintem hagyhatsz több időt egyszerre.

Azt nem tudom, ha korábban elkészíti a beállított hőmérsékletű HMV-t, mint a beállított időszak vége, akkor automatikusan visszakapcsol a hűtő/fűtő üzemmódba vagy tartja az időszakot? Ezt kellene megnézni :-)

 

3. Meddig tartsa a fertőtlenítő hőmérsékletet, ha sterilező üzemmódba vált. Ebben tudok segíteni, nálunk a hőszivattyús bojler alapbeállításként havonta egyszer 15 percen keresztül 65 fokra melegíti fel a vizet a Legionella megöléséhez. Harmadik éve működik így, eddig semmi bajunk :-) szóval 15-20 percnél nem kell több időt beállítani, szerencsére hőérzékeny ez a baktérium

 

Remélem tudtam segíteni :-)

Előzmény: stevemegane (29091)