Csempa Creative Commons License 2017.09.16 0 0 183767

Meteor Terep Maraton megfutva :)

 

Nyirmogos rész: betegség volt a családban az éjszaka, ezért keveset aludtam. 02:30 körül azon gondolkodtam, hogy talán mégsem indulok el ezen a futáson ilyen kialvatlanul. Az ébresztőt viszont elfelejtettem kikapcsolni, így 05:20-kor keltett. Kinéztem az ablakon: sötét volt, hideg, esett, kicsit fújt a szél. Rögtön éreztem, hogy a leginkább ma reggel egy hideg, esős terepmaratonra vágyom. 7:15-kor rajtoltam :)

Azért mertem nekivágni, mert a szerdai utolsó futásomon éreztem, hogy jó formát sikerült összehozni mostanra. A Börzsöny 36k1600 rendesen elfárasztott, de azt éreztem, hogy most sokkal jobb erőben vagyok már.

 

Az a rendezvény az 1000Ft-os nevezési díjával nagyon olcsó. Igazán rajt sincs, és még a lapokon sem tüntetik fel a rajtidőt. Csomag megőrzés van. A pálya kijelölése messze állt az optimálistól helyenként. A rajtnál kaptam egy kis füzetet, abban térkép és itiner, de esett az eső, be kellett zacskóznom, abban meg nem lehetett lapozgatni egyikről a másikra. Ha nem lett volna track-em az órán, akkor többször is alaposan eltévedtem volna. Így viszont soha nem mentem 25m-nél többet rossz irányba...

 

Az első óra nehezen ment, folyton felszökött a pulzusom (a futás többi részén egyszer sem volt ilyen magas). Ennek lehetett az oka a kevés alvás, vagy az, hogy a rajt előtt másfél órával fejeztem csak be a kiadós reggelimet. Vagy bármi.

Az ez után következő 4 óra viszont kifejezetten kellemes volt. A kevés alvás miatt inkább csak végig kocogtam a távot, semmit nem erőltettem, nagyon jól eső futás sikeredett így belőle.

Végig jól működött a folyadék pótlásom, és a kalória pótlásom is, ahogy az ISO-k és gélek is remekül működtek (az 1 db sportszelet is:)

Az idő is kedvezett, ritkán és csak percekig esett, és akkor se nagyon. Nem volt meleg, épp kellemes, 13 fok körül lehetett az első órákban, ezért rövidnadrág és póló éppen elég volt a mellény alatt. 

 

Jövöre is megyek, de akkor már 50km-re.

 

Mérések:

táv: 41.53km

szint: 1212m

menetidő: 5:12:52 (nagyon elégedett vagyok ezzel a kocogó tempóval)

avgHR: 81% (144bpm)