bombaba Creative Commons License 2017.09.15 0 0 93198

Lehet, hogy félreérthető voltam, de tavasszal nem metszek sosem, mindig ősszel, lehetőleg minél később, hogy ősszel már ne hajtsanak ki.

Kevésbé tartom lényegesnek, hogy mettől meddig virágoznak, ahogy sikerül. Az előző hsz-ben írt tól-ig idei esemény volt, a júniusi kezdésre  fotót találtam, a mostani - még virágzásra szintén.

A PG-re emlékszem, tartott egy rövid szünetet az első virágzás után, már azt hittem, befejezte idén, de újra kezdett nyílni. 

Van, amelyik még nem jutott el a szünetig, mint az AC, de ennél nem lesz már második kör, ha egyszer leáll. De ez sem egy buga volt, inkább egy hajtás, ami elvirágzott, levágtam a bugát és az eredeti buga melletti hajtásokon fejlődött bugák is nyíltak már, szóval közben jó nagyot nőtt a növény. Ilyen a Chopin is.

A Grandiflorum, és a Marie Mauron később kezdtek, sok bugával nyílva, és nem hoznak idén új bugát már. A MM már befejezte, a másik még nyílik.

Igazából a PG és a AC az, amire minden évben számítani lehet hosszú virágzással, talán a Chopin is ide fog tartozni (de a magasabb hőmérsékletet nehezen viselik a bimbók), a tavalyi gyenge teljesítmény után idén jó volt. A Dokinak rövidebb a szezonja, hosszabb hajtásokat hoz, hosszabb idő alatt jut el a hajtás a virágzásig, és a virágzás után már ugyanabban a szezonban nem tud  újabb bugát kifejleszteni - nem véletlen a Csömöri hatalmas bugája - két évente.  
Remélem, érthető volt amit írtam.

Azt nem tudom elképzelni, hogy "most már elég formásak, egy ideig nem akarok metszeni", mert csak a PG-t tartom olyannak, ami megtartja a formáját pár évig akkor is, ha nem metszed rendszeresen. A többi szétesik vagy felnyúlik.

Előzmény: anblock_italia (93197)