Muszga Creative Commons License 2017.09.14 0 0 7953

Töltőtoll vagy golyóstoll? Golyóstollhoz nem tudok hozzászólni, lletve láttam, hogy szép, fém Parkerek vannak dögivel 15 ezer forintig is.

Töltőtoll esetében kérdés, hogy klasszikus, elegáns, fém, vagy lehet valami modernebb forma, esetleg műanyag lehet-e, fekete vagy színes inkább, egy bizonyos szín favorizálva van-e?

 

Nekem a Lamy Safari nagyon bevált, és hasonló az All Star, ezek 5-8 ezer forint körül kaphatók, csak ajánlani tudom, de előtte meg kell őket fogni, az biztos. Lamy LOGO, Lamy STUDIO, ezek ízlés kérdése, mindegyik minőségi toll és a Pirexekben meg lehet nézni őket.

A fém, nem-fém kérdés szerintem eléggé fontos.

Szép töltőtollnak tartom a Faber Castell Loom-ot is, bár nekem nem vált be a csúszós szekció miatt. Viszont a hegye csodálatosan sima.

Tollak boltjában vannak japán tollak, Platinum, Pilot, Sailor, ebben az árkategóriában olyan nagyon elegánsat most így hirtelen nem tudnék mondani. De minőségre ezek is mind kitűnőek.

Személyes kedvencem a TWSBI, ebből sajnos az ECO nem kapható itthon, de kb. 13 ezerért berendelhető német Amazonról. Akinek tetszenek a demonstrátor (teljesen áttetsző) tollak, annak csodás élmény az ECO.

Amit még a plázákban kapni Waterman, Graf von Faber Castell, de ezek között szerintem inkább magasabb áron találnál valamit, és a megjelenésük is erősen ízlés dolga. Én például nem szeretem a fém, csilli-villi tollakat, de ez egyéni preferencia.

Szerintem a felhasználás módja is fontos. Gyors jegyzeteléshez célszerűbb golyósat venni, vagy esetleg pattintós kupakos töltőt. Hosszabb dolgok írásához (jegyzetelés előadáson, level, regény, stb.) kényelmes, könnyű töltőtollat ajánlanék. ami nem csúszik a kézben, és megbízhatóan bánik a tintával.

 

 

Előzmény: Ruben82 (7935)