BmS1 Creative Commons License 2017.09.13 0 0 154814

Na, ezt teljesen másként látjuk.

 

Új szemüveget csináltatsz, kiválasztod a keretet, mondjuk 52000 Ft komplett. Lövésed sincs, hogy az optikusnak eleve milyen kedvezménye van, de hogy esze ágában sincs azt neked átadni, az szinte biztos. Ha a fényképezőgépemet javítják, van egy árajánlat, amit vagy elfogadok, vagy nem, de ha kitalálom, hogy nekem "beszerzési áron" adják az alkatrészt, akkor rövidre zárják a további értekezést. Ha a szabónál beszerzési árat kérsz szövetre, cérnára, gombra, akkor a szabómester az ajtóra mutat. Az éttermi árak messze nem a beszerzési árakat követik, ha nem tetszik, nem ülsz be.

 

Nem sorolom tovább, mert unalmas lesz.

 

Miért épp az autószerelő az, ahol nagyon-nagyon átcseszettnek érzi magát MW, ha nem kapja az alkatrészt beszerzési áron, de zokszó nélkül kifizeti az optikus, szabó, éttermes ... kedvezmény nélküli árát ?

De mint mondtam, a szerelők nagy része a kedvezmény jól látható részét átadja az ügyfélnek, ha másért nem, azért, mert a szomszéd szerelő is így tesz, a verseny nem enged meg nagy vállalási ár külömbözetet.

 

Más.

Két hete reklamált egy 9 hónappal ezelőtti akkucserés üf. KO az akksi. A nagyker felé hosszadalmas az eljárás, neki az autó mindennap kell. Kártalanítottam, a koki akkut az autójában hagytam, ez a kis móka 24e Ft-ba fájt.

 

Még rosszabb: a kétliteres PDTDI vteng jeladó ára 33e Ft.  A cseréje borzadály, vezérlés le, stb.  HA két hét múlva KO a jeladó, mi is lesz? A nagyker "nagyvonalúan" kártalanít, kicseréli a rossz alkatrészt. A melót meg a szerelő kénytelen teljesen ingyen, mosolycsekkre elvégezni, annak ellenére, hogy teljesen vétlen. HA egy fillér engedményt nem adott az ügyfélnek, az árrés akkor is csak a vesztesége egy kis részét fedezi. A gyakorló szerelő tudja, hogy az ilyen történetek nem számítanak ritkaságnak.

 

Nem gondolod, hogy az árrés az ilyen veszteségek kompenzálását segíti?

 

Megtalálni azt a szerelőt, aki nem ver át, arra már-már azt lehet mondani, amit te is szoktál: "Csodák holnaptól!"

 

Ha a kedvezmény nélküli árat számítja, az feltétlenül átverés?

 

A pálya szabad, talán kipróbálhatnád még magad a másik oldalon is. Attól tartok, akkor meg az ügyfelekre panaszkodnál :-D

 

 

 

 

Előzmény: MortalWombat (154804)