pacsepa Creative Commons License 2017.09.12 0 0 141735

40 liter az teljesen tiszta szűrt cefre! Én a cefrét mindig leszűröm főzés előtt. Amit lehet szétkenek a szűrőben, pépesítek, de szilárd rész már a komposztra megy. A szűrő egyébként még a szőlőmagot is visszatartja, olyan sűrű. Babra munka, de tuti leégésbiztos megoldás, megéri.

Van még a cefréből 15 (szintén átszűrt) literem, ami hűtőben várja a hétvégét.

 

A mérést mint írtam ismételtem. Nem volt különbség. A párlat hőfoka is 20 fokos volt. 18 fokos kútvíz ment a hűtőbe.

A deflagmációra én is gondoltam, de semmit nem csináltam mással és másként, mint pl a kajszival. Nem emlékszem pontosan, de ott 30-35% között megállt az alszesz. A felfűtés is ugyanolyan intenzíven ment. felfűtéssel együtt alig több mint 4 óra alatt lement a 10 liter alszesz. A fokoló alsó méréshatára elég bizonytalan már, de 5%-nál állítottam le a fűtést, utána már nem sokáig futott.

 

Szóval én is csodálkoztam, de ennek ellenére örülök is neki. Illatra még alszeszként is egészen különleges.

Előzmény: endrepp (141734)