Üdv Urak!
Idéntől főzök én is. Eddig sikerrel. Legalábbis amit eddig elkövettem.
Köszönet egyébként mindenkinek, aki besegített a snapszmester ismeretanyagának összeállításában.
Most hétvégén nem általam gyártott körte(vilmos) cefrét főztem le. És az alszesz megindulásakor elég sokáig jön vele egy zavaró vegyszeres (hígítós? észteres?..) szag. Aztán később ez elmarad és sztenderd Vilmos illattá vált, ami végig így marad.
Ahonnan jött a cefre, onnan főztem már le, és azzal nem jártam így... szóval biztos vagyok benne, hogy nem az edénnyel, eszközökkel volt probléma. És bele sem borult pl. egy üveg lakkbenzin...
Milyen probléma lehet ennek az oka, és esetleg a tisztázás segít rajta, vagy le kellene vágnom egy jó nagy részt az elejéből, hogy ne legyen zavaró? Esetleg más eljárás van az orvoslásra?