Törölt nick Creative Commons License 2017.09.10 0 0 4668

Nekem is megvannak a kételyeim, de szerintem ezt az egészet nem úgy kell érteni, hogy ez a terv már most teljesen ki lenne dolgozva. Viszont nem is kell, mert egyre pontosabban képesek vagyunk előrejelezni a vulkáni tevékenységeket és a szakértők szerint egyelőre nem kell még tartani ott jelentős kitöréstől, szóval nem hajt a tatár.

 

De azért ez nagyon durva mérnöki kihívás lenne. Az energiaszintek eleve csillagászatiak, szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt víz folyamatos bepumpálásával is jelentősen képesek lennénk befolyásolni. Geotermikus erőművek jó példák, de azokat nem szupervulkánokra építik...

 

Másrészt a magma lehűtése csak egy dolog, a lent gyűlő gázokkal is kell valamit csinálni, azokkal mi lesz? beoldódnak a vízbe és aztán kieresztjük a levegőbe?

 

Figyelmeztetésnek ott van a palaolaj kitermelésnél használt hidraulikus technológia, ami hihetetlen környezetszennyezéssel jár és több helyen földrengéseket is okozott. 

 

Én el tudnék képzelni egy kontrollált, mesterséges "kitörést is" mint alternatívát. A legfontosabb amit meg kell akadályozni az a levegőbe kerülő hamu ami blokkolja a napfényt, alsó hangon tönkre téve a mezőgazdaságot, de akár kihalási hullámhoz is vezethet.

Előzmény: Törölt nick (4666)