suzi_mou Creative Commons License 2017.09.10 0 0 6064

Ez nem igy van. Van egy lista, hogy mely orszagok kotottek egyezmenyt, hogy elfogadjak a sima otthoni jogsit. Ezen kivul elvileg kerhetik barhol mashol a nemzetkozit.

Tapasztalat alapjan Balin erre utaznak, ott csak azt kertek tobbszor is. De amint meglattak, mar nem is erdekelte oket. Amugy meg buntetnek ott ezert rendesen.

 

"Nemzetközi jogosítványt annak adhat ki az okmányiroda, aki érvényes jogosítvánnyal rendelkezik, és olyan országban kíván vezetni, amelyben nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján az érvényes magyar okmány járművezetésre nem jogosít. A nemzetközi jogosítványt az érvényes jogosítvány adatai alapján állítják ki, és csak a magyar jogosítvánnyal együtt érvényes."

...................

A magyar jogosítvánnyal azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki).

Ezek az országok a következők:

Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.

Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek.

Forrás: Magyarország.hu"

Előzmény: totopad (6063)