hörpölin Creative Commons License 2017.09.10 -10 1 63726

Ezen sokat segít egy saját túranapló. Ez például nekem egy egyszerű excel fájl, ahová beírom a dátumot, tájegységet, útvonalat, távot és szintet. Néhány mezőbe olyan dolgokat írok, amire szűrni lehet: OKT1, OKT2, DDK1, DDK2, PPÚ, Gipsz Jakabbal, topiktúra, stb. Így aztán pontosan meg tudom mondani, hogy mikor hol voltam.

 

De utána tudok keresni a fényképek között is. Az adott túra dátumára nevezett mappákban tartom őket egy külső vinyón (és persze DVD-ken), erre is van egy excel fájl, hogy az adott dátumhoz milyen túra tartozik, milyen útvonallal, melyik DVD-n találom. Ez arra is jó, hogy ha például dobogókői képeket keresek, akkor egyszerűen rákeresek a táblázatban a "Dobogókő" szóra.

 

És akkor még nem is beszéltem a letöltött saját gpx trekkjeimről, amik dátum, valamint túra kezdő- és végpont szerint vannak elnevezve és mentve (pl: 2015_05_09_szarvasko-belapatfalva).

 

Szóval nem egy ördöngösség egy pár pillanat alatt megtalálni, hol jártam mondjuk 2009. június 7-én, vagy mikor voltam a 3. OKT bejáráson Bögötön, esetleg hányszor voltam már Klastrompusztán. :-)

Előzmény: korosde (63725)