..." de időt múlt,"...szerintem a vörösréz hűtőspirál az otthonfőzés berkeiben sosem megy ki a "divatból"...
..."lehetne 4 menet"...ez a spirál csak 3,5-méter...itt a 4-menet nagyon kevés lenne, de így egy 50-60-literes főzőt is simán kiszolgál...
..."miért zöldes - kék a pálinkám?"...természetesen a réztől...ki kellene nyomozni, hogy miért rezes?...savas cefre?,nem megfelelő kezelés?..
Az én full réz főzőmben annyi réz van, hogy annál többet nehéz lenne beleszerkeszteni, VR-üst, üstfedő, magas sisak, páracső, pistórius-tányér, hűtőspirál, epruvetta, kozmaolaj-szűrő, de még egy pálinkám sem lett rezes (se zöld-se kék)...
Sőt évekkel ezelőtt az egyik fórumtárunk, mintákat kért be tőlünk laborvizsgálatra és a legtöbbünk mintájának a réztartalma, az egészségügyi határérték alsó szintjét sem érte el, még a gyantaszűrés nélküli sem...
Tehát a jól kezelt főzőtől és a jó cefrétől, nem lesz rezes a pálinka...a hiba máshol keresendő!!!...
..."A felső áthajlási ív után elég kockázatos a katalizátor használata."...ezt kifejtenéd bővebben?...