Blind Rider Creative Commons License 2017.09.09 0 0 31785

Én egyelőre csak kite-al hydrofoilozok, eddig 4-5 normális session van mögöttem (tehát eggyel vagyok kb. előrébb a full kezdőnél :), és elég rögös a kezdés - gondolom windsurffel se könnyebb :). A terhelést nagyon szokni kell, teljesen fölötte kell maradni, első lábat terhelni, nem szabad hátradőlni, hátsó lábat / sarkat terhelni, mert kiugrik alólad. Nagyon cifra esések voltak az első 1-2 alkalommal, most már azért egész hosszú meneteim vannak. 

 

Nekem az érzés elképesztően tetszik. Külső szemlélőként unalmasnak tűnhet vigyázállásban lebegve szeletelni, de ahogy elhagyod a vízfelszínt és tök csendben repülsz, mint egy varázsszőnyegen, és nagyon finom súlypontáthelyezésekkel variálod a repülés magasságát, az állati. Az esés persze fáj, 1 méteres mast + testmagasságról csapódik a fejed a vízbe - nekem ez 3 méter :D, de tanuláshoz a bukó + mentőmellény úgyis erősen ajánlott. 

 

Milyen deszkával mész? Deeptuttle a finbox? Én kipróbálnám mindenképp, ha valamikor össze tudjuk hozni, mert a windfoilozás is nagyon érdekel.

 

A legjobb az egészben, hogy pl. kiteal kb. 6-7 csomós széltől lehet menni, ha jó a technikád. Az 10-12 km/h szél!! Ez a legzseniálisabb az egészben, hogy nem kell bosszankodva várni a frontot meg a 20-25 csomós szelet a 4.7-el meg a wave deszkával, hanem szinte bármelyik nap tudsz menni! Aztán ha jön a hidegfront, elő a kiscuccal meg a normál deszkával, de addig sem unatkozik az ember.  

Előzmény: the crow (31783)