Bujazliz Creative Commons License 2017.09.09 0 0 8524

A rúd két végén van egy műanyag betét, M5 menetes furattal. Ha ebbe becsavarsz egy M5-ös félgömbfejű csavart, akkor már nem tud a ponyvaszem kijönni a csavar feje miatt, de mivel a ponyvaszem furata legalább 8 mm átmérőjű, a csavar feje simán átmegy rajta. Magasság beállítása:

A rudat kihúzva a megfelelő magasságba, jelölni kell pl. filctollal a kihúzott rúdon a pozíciót az alsó rúd találkozásánál. Ezután kihúzod a rudat teljesen, és az alsó rúd mellé téve, a kihúzott rúdon levő jelölést az alsó rúd végéhez illeszted és a kihúzod rúd alsó vége megmutatja, hol volt az alsó rúdban a jelöléskor. Ott kell egy 5-ös, vagy hatos furatot fúrni az alsó rúd oldalába. Ha ebbe beteszel egy csavart (nem is kell rögzíteni) az ütközőként szolgál az alsó rúdba betolt felső rúdnak. Amikor a rudat telepíted, elég csak kihúzni és a furatba betenni a csavart, a magasság pozíció tartva lesz. Az alsó rudat simán csak le kell tenni a talajra.A végén levő műanyag betét megakadályozza, hogy a föld bemenjen a csőbe, illetve, hogy elsüllyedjen.

A profibb megoldás az, ha a rúd két végén levő műanyag betétet M6-ra felfúrják és az alsóba menetes talpat csavarnak (50-60 Ft/db) a felsőbe pedig M6-os marokcsavart tesznek (40-50 Ft/db), mert az teljesen megakadályozza a ponyva kiakadását nagy szélben.

Előzmény: kutyala (8521)