ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 141562

"

Semmi értelme a nyomásmérőnek, ha pedig az itt leírtak szerint, vagyis "fórumosan" cefrézel, akkor meg dugulásod sem lehet soha...csak a WC-ben...:):):)..."

 

Ezt cáfolom. Mármint hogy nem lehet dugulás.  Amikor a meggyet főztem éreztem hogy melegszik a páracső. Éreztem hogy ennek már jönni kéne. Azután 1-2 csepp megindult, de meggyleves színe volt. Azonnal gáz le kicsit vártam vele hogy hűljön, azután amikor a fedelet felnyitottam, bugyogva hömpölygött a gőz. Hű az anyját! És amikor a páracsövet levettem a hűtőről, hát láttam hogy belenyomta a trutyit, és a szűkületnél eldugult. Még éppen nem nyomta ki a gőzt a tetején, de jócskán túlhevült.

 

Más. Most főztem egy kis szilvát. Elég gyengén adta 2 főzésből és egy tisztázásból lett 1.5 liter. Azt vettem észre hogy hiába a hideg kútvíz, a kifolyó párlatom 30-31 fok volt. Szétszedtem a hűtőt és az első 2 menet vastagon vízköves volt. Ecetes vízkőoldóval kezelve már, már tűrhetően fényes. 13 cm átmérőjű 12 mm csőátmérővel 4,5 menet, saválló. Egyáltalán elég ez egy 17 literes főzőre? Korábban nem vettem észre hogy meleg lett volna.

 

Előzmény: rézműves1 (141554)