Nézd te így gondolod, én másképp :)
Az a bor amit készítenek, az egy 9°-os erősen savas valami, amit emberfia nem inna meg :) Na ez jó lesz konyaknak :D
Kérdés: A csipsz miért ízesítés és a hordó meg érlelés? Mindkettőnél ugyanazt akarom elérni, csak a csipsznél nagyobb felületen biztosítom a hatást. Ugyanazzal a faanyaggal találkozik a párlat ami a hordó anyagát képezi, a többi nekem humbuk. Plusz előny, hogy nem párolog.
Természetesen itt is meglehetne tenni, hogy kevesebb csipsszel hosszabb ideig érlelek üvegballonban.
A brandy módszer pedig mindenhol azonos mert a lényege ugyanaz!
Ki kell venni a legsemlegesebb részét a párlatnak, ez tény. Ezért nincs benne a feje meg a farka.
Nézd meg a pálinkádat ha ilyen módszerrel főznéd. Elég semmilyen lenne :)
De zárjuk le a vitát mert úgyse fogjuk egymást meggyőzni :) Én iszom a saját szar konyakom és főzöm le a baráti borászomnak is :D