Re:barbara Creative Commons License 2017.09.04 -1 3 23852

Azért ezt így kijelenteni több mint merész...

 

 

Ez az olvasói levél szvsz. elég jól leírja a lényeget.

 

http://www.haon.hu/olvasoi-level-a-vadgazdalkodas-resze-a-vadaszat/2678505

 

 

Azt, hogy mire és mekkora mértékben szabad vadászni, a vadászati törvény, és a végrehajtására kiadott miniszteri rendelet szabályozza.

Minden vadászati tevékenységnek az alapja a vadlétszámbecslésen alapuló, az ország összes vadászatra jogosultjára nézve kötelező, hatóságilag jóváhagyott éves vadászati terv, melyeknek illeszkedniük kell a tízéves vadgazdálkodási tervben előírtakhoz. Még véletlenül sem fordulhatna elő, hogy a vadászható állatfajok létszáma a fenti mértékben csökkenjen, ugyanis a lelövésekkel, a vadászidény végén jelentés formájában kötelezően el kell számolni.

A mintegy hatvanötezer vadász közül, talán ha fele vadászik rendszeresen, és ebben benne vannak a hivatásos vadászok is, akik elsősorban a vadgazdálkodásban vesznek részt. Ennek része az is, hogy a vadászterületeken a vad olyan mennyiségben legyen jelen, hogy csak elviselhető kárt okozzanak.

Vajon mit szólnának a mezőgazdaságból élők vagy az erdőgazdálkodással felelősen foglalkozók, ha fényképeket küldenének nekik a vadászok a kárt okozó vadról, a vadkárelhárító vadászatok helyett?

Előzmény: kifli (23845)