W.L. Creative Commons License 2017.09.04 -2 7 5610

Par friss info az 1-2 eve a forumozok koreben nepszeruve valt kelet-javai vizesesekrol.

 

A Bromo kozeleben levo es tobbnyire azzal egyutt letogatott Madakaripura sajnos egyre lehuzosabb.

Bevezettek, hogy kotelezo elotte par km-re leparkolni, es helyi ojekkel tovabbmenni (oda-vissza fejenkent 20ezer), es ami meg bosszantobb, 100ezerert kotelezo vezetot berelni a setahoz.

 

A legimpozansabb Coban/Tumpak Sewu az erdekesebb, bambuszletras malangi oldalrol most hivatalosan lezarva, talan tul veszelyesnek nyilvanitottak. Ennek ellenere lattam, nehanyan mentek be arrol. Most a hivatalos bejarat a lumajangi oldalrol van, ahol Tumpak Sewukent van kitablazva.ez meg mindig olcso, 10ezres beugrot kell csak fizetni, betonozott osveny visz a kilatopontig, es onnan lemenni is konnyebb hozza mint a malangi oldalrol. Ezt tovabbra is nagypn ajanlom mindenkinek!

 

Es akkor tovabbi lehetosegkent megemlitem meg az Air Tetjun Sedudo nevut is, ami Kelet-Java legmagadabb vizesese. Ez a Surabaya es Solo/Yogya kozotti uton levo, teljesen turistamentes es kellemes Nganjuk varosatol van egy orara delre. Vegig betonuton erheto el, bar tomegkozlekedes csak delelott van az elotte levomutso kisvarosig. Viszont itt is csak egy nevlegesen olcso beugrot kell fizetni, kulfoldi turistak nagyon ritkan latogatjak.

Ha valakit erdekelne, Nganjukban a Hotel Nirwanaban nagyon jo olcso szallas is talalhato - ventillatoros, furdoszobas szoba reggelivel csak 88ezer rp, bar a legkondisak joval dragabbak.

Es itt egy foto Sedudorol, mert ugye errol eddig nem volt: