W.L. Creative Commons License 2017.09.02 0 0 5593

Ne hagyd magad elrettenteni, Lombok tavolrol sem vilag vege, semmilyen szempontbol. :-) Fovarosa Mataram egy modern nagyvaros (indonez mercevel, nyilvan nem Szingapur ugye) annak kijaro felszereltseggel.

Viszont komolyabb egeszsegugyi problemaval inkabb KL-be repulnek vissza onnan, mint Balira, sot inkabb egyenesen haza, de erre nemi ovatossaggal nem lesz szukseg. Kisebb problemakat siman ellatnak Indoneziaban is, olcson. Persze legyen biztositasotok.

En sosem mentem Lombokra tengerparton udulni, de alighanem a deli parton levo lomboki Kuta kornyeket celoznam meg erre. Ez eleg kozel van a repterhez is. Helyi kozlekedes csaladnak alighanem taxikkal lesz a legegszerubb. Nagyon nepszeruek a Gili-szigetek is, de ezek mar Bali vagy thaifoldi szintu tomegeket vonzanak. Mindenesetre ott is van tengerparti szallas boven.

Szerintem a helyi bebiszitter is siman megoldhato a szallason.

Ha megis mennetek Balira is, ott esetleg Amed es Candidasa felelhetne meg nektek csendesebb tengerparti udulohelyekkent. Mindket szigeten lehet jokat kirandulni, de konkret latnivalo tobb van Balin. Onnan repulhetnetek Bangkokba kozvetlenul is.

 

Indonezia legtobb szebb szigetere eljutni valoban plusz repuloutakat jelent egyszeruen az orszag meretei miatt.

Ha megtetszik, gyertek vissza, Jakartaba repulve, onnan egy plusz repulessel mar sok nagyon jo hely elerheto.

Bar allitolag Lombokon az utobbi evekben ez mar kevesse problema, az orszag legszebb keleti reszein fennall a malariaveszely, ami ellen tablettakkal lehet vedekezni. Akik azt megtettek, azok kozul a forumoxok kozul meg senki nem kapta el. Ezeket kisgyereknek is lehet adni, de azt orvossal beszeljetek meg. Ez persze meg a jovo temaja, ha pl Maluku vagy Raja Ampat csabitana el.

Előzmény: picur333 (5591)