Surda :D Creative Commons License 2017.09.01 0 2 173330

Ez azért így ebben a formában nem igaz.
Mármint,hogy az alu már nincs jelen a konyhában.
Nemrég jártam egy menő budapesti olasz étterem konyhájában, alumínium edényeket használtak. Rá is kérdeztem.
Azt mondták nem káros,nem tárolnak benne semmit,de  ebben készítik az ételeket.
Aztán ott van még az alufólia, a kotyogós kávéfőzők jó része, alumínium palacsintasütők és még sorolhatnám.
Ezek mind a mai napig ott sorakoznak a polcokon.
Szerintem el kell fogadni,hogy a környezetünk hatással van ránk,nincs olyan,ami ne lehetne ártalmas.
Kérdés,hogy valóban káros-e vagy nem épül be, simán kimegy a szervezetünkből.
A réz bojlerekben 0-3% ólom van, az sem tökéletes megoldás.
Az műanyag ásványvizes palackból mennyi oldódik a vízbe,mikor áll a tűző napon egy raktárban?
Vagy az alumínium dobozos üdítők,sörök belső bevonatából?
Mikrogramnyi alumínium bármiben lehet.
Azért is jó,hogy vizet is bevizsgáltattunk,mert mikrogrammnyi mennyiség akár a kávéban is lehetett volna. A talaj is tartalmaz ennyit, a levegő is.
És akkor még olyasmikre ki sem tértem,hogy mennyi gázt lélegzünk be,míg a szikráztató begyújt, vagy mennyi , a konyha faláról leváló mikro nagyságú festéket lélegzünk be, vagy mit okozhat mondjuk az indukciós lapok "sugárzása".
Szóval a konyha veszélyes üzem annak,aki mikrogrammoktól fél.
Én egyébként maximálisan elfogadom,hogy van ilyen ember és semmi bajom ezzel.
MIndenki döntse el maga,hogy mitől fél.

Előzmény: mlas45 (173322)