Gyula Creative Commons License 2017.08.31 0 0 9123

A Titanic múzeum nem akkora durranás, hogy amiatt Belfastba kellene menni. Belfast amúgy is a hangulatáért érdekes, ha az embernek van legalább 4-5 napja a környékre, akkor érdemes bejárni, és Belfastban is szétnézni, de rövid időre nem érdemes oda utazni. Eleve Írországban mindenre időt kell szánni, mert ott lassabb az élet. :)

 

A kérdéseid:

- Moher-sziklák: Tág fogalom, a látogatóközpontra koncentrálódik a forgalom. Én 3x voltam, kétszer nyáron, egyszer tavasszal. Amikor megérkeznek a turistabuszok, akkor lehet nagyobb tömeg, de az eloszlik, nem volt túlságosan zavaró. Októberben nem hinném, hogy zsúfoltság lehet, de nyáron is ha a reggeli / késő délutáni órákban megy valaki, el lehet lenni. Ráadásul elég hosszú a part, a többség pedig csak a központi részét nézi, fotóz. Van egy nagy parkoló, ott megveszed a parkolójegyet, ami belépőként is szolgál a kiállító részre (ahol a legjobb egy, a sziklákat és azok élővilágát bemutató film), amúgy - ha jól emlékszem - ha nem kocsival érkezel, akkor nem kell belépőt venni, hacsak nem be akarsz menni a kiállításra.

- Simán lehet haladni az autópályákon, nem igazán volt forgalom, amikor én voltam. Amikor viszont lejössz, akkor lassabb a haladás, mint itthon. Nem a forgalom, inkább a szűk, kanyargós utak miatt. Ráadásul sokszor minden második kanyarban előjön valami látnivaló (főleg a Burren környékén, vagy a parton), szóval, nem 90 lesz a tempó, hanem inkább 30-40. :) Én rászántam a több időt, és volt, hogy 5-10 percenként megálltam, illetve beiktattam az útvonalba 1-1 rejtett kincset (dolment, kőkorszaki földvárat, erődöt, vagy szent kutat - volt, amit pl. mezőgazdasági úton értünk el).

Előzmény: szitu85 (9122)