Virabhadra Avatar Creative Commons License 2017.08.31 0 0 1941

A tantrikus szex vajon mi?

 

Sokszor olvasom fórumokon, hogy így meg úgy élt át valaki 'tantrikus szexélményeket' a párjával, ezért ideje letisztázni, hogy a Maithuna-ban mit értettek alatta eredetileg. A fő kérdés azonban az: milyen magas szintre lehet eljutni benne?

Pontokba szedtem a leggyakoribb eseteket:

1. Karezzás eset

"Nem mozogtunk aktus közben, vagy csak alig és a végén elkerültük az orgazmust, mivel az magömléssel jár."

Tök jó, hogy az egymásra figyelés és az energiacsere van a középpontban ez esetben, de orgazmus nélkül nem lesz meg az igazi egységélmény, feloldódás és kielégülés. Az orgazmust el kell tudni választani a magömléstől, mert a kettő nem ugyanaz.

2. ESZO (Elnyújtott Szexuális Orgazmus) eset

"Annak rendje és módja szerint hosszan kényeztettük egymást, 20-30 perc után jó lett a nőnek. A partner pedig néhány orgazmus késleltetés és elodázás után végre megkapta a férfiaknak járó jutalmát: egy vagy több ejakulációt, hiszen anélkül nincs kielégülés."

A magmegtartás kizárja az ejakulációt. A nevében is benne van: mag+megtartás. Nem időhúzó tartogatás. A tantrában az orgazmus közbeni egómentes feloldódás és űr állapot segít megtapasztalni fizikai testen túli egységélményt. Eközben az energiák felfelé áramlanak, nem 'sülnek ki' egyik fél részéről sem.

3. Taoista multiorgazmusos eset

"Megfelelő fel-és levezetés (nő kényeztetése)  mellett hol aktív, hol pedig passziv szeretkezés. Intim izmok, légzéskontroll és szexuális praktikák alkalmazása (9 sekély, 1 mély döfés, Millió dolláros pont elszorítása, stb...). Nem minden szeretkezés végződik magömléssel (helyette 'nagy felhúzás' kvázi testorgazmus a cél), az esetek többségében energiakeringetés mikrokozmikus pályán, herelégzés és masszírozás nyújt alternatívát, megkönnyebbülést."

Az első két eset kombinációja, mondhatni evolúciós felsőbb lépcsője a 3. kivitelezés. A nő medencetájéki tudatosságának és izmainak révén, valamint a chi mozgatásának képessége által spirituális tapasztalatokra is szert tesz. Egyúttal a férfi is, miközben a belső energiakeringetést csinálja, már képes elválasztani fejben az orgazmust a magömléstől és meg is tudja valósítani azt.

4. Tantrikus Kontinencia esete

Bővebb leírása itt (nő) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1997886050495198&id=1477676535849488
és itt (férfi) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1996523093964827&id=1477676535849488

A szeretkezés ideje, sebessége szabadon választott. Teljes ellenőrzési képesség a szexuális energiák felett. Az intim izmok szorításán felül energiamegtartó és irányító jógatechnikák alkalmazása (spontán és gördülékeny marad a szeretkezés, csak ritkán van megállás), mely kiegészül a fizikai testet meghaladó tudatossággal és kifinomult érzékelés képességével is. Az ejakuláció teljes elhagyása, annál intenzívebb belső élmények megtapasztalása (ezt csak az fogja megérteni, aki már éli ezt, mindaddig hiányozni fog a magömlés). Végül a közösen felhalmozott energiák tudatosítása, testben keletkezett vérbőség/pangás eloszlatása. Nyugalom, elégedettség, boldogság...