Gyula Creative Commons License 2017.08.30 0 0 9120

Szia

 

Én többször is voltam hasonló cipőben, amikor 1-2 hetet Írország 1-1 pontján kellett töltenem, és előtte vagy utána volt kb 3 napom, amikor a párom / barátaim "kiugrottak" és autót bérelve bejártuk, amit Dublinból lehet.

Terveztünk mi is sokat, de aztán a következő programokat tettük (pont elég volt rá az idő, több nem fért bele!).

 

I.: 1. nap: Limerick - Bunratty kastély / skanzen - Burren - Moher sziklák. 2. nap: Aran szigetek - Galway. 3. nap: Clonmacnoise - Tara - Newgrange (kívülről, már nem volt jegy) - Dublin. 4. nap: Dublin

II.: 1. nap: Dublin (szállás végig itt volt). 2. nap: Clonmacnoise - Burren - Moher sziklák. 3. nap: Tara - Newgrange (bejutottunk!) - Dublin.

 

Mindkét esetben autót béreltünk, máshogy nem igazán fér bele. Igazából lehet menni szervezett buszos utakkal is, ez azonban eléggé sok kötöttséggel jár (így voltam én is Corkból a Ring of Kerry-n), ezen kívül nem is olcsók. Belfast nem igazán ér meg egy napos városnézést (töltöttem ott is egy hetet), bár van ott is látnivaló, én mégis inkább a fenti látnivalókat, esetleg a Wicklow hegységet javasolnám még. Nem érdemes túl nagy távolságokat megtenni (elég a nyugati part oda-vissza), mert elmegy az idő utazásra, ami az apró látnivalókból megy el.

 

Előzmény: szitu85 (9118)