VEE Creative Commons License 2017.08.28 0 0 25392

Eléggé köztudott, hogy a Várban nincs kábeltévé és optikai kábel. Annyit sikerült elérni, hogy az utcák egy részén, ahol járdafelújítás volt, tettek a föld alá üres csöveket a majdani kábeleknek. Ezekkel a csövekkel beálltak a házak pincéjébe. A nagyobb munka majd a házon belüli vezetékezés lesz.

 

Több év után felmérni szándékozták, hogy mekkora az igény e szolgáltatásra, de végül a felmérésből nem lett semmi, mígnem megnézte az egyik szolgáltató, hogy hol is vannak a pincékben a csőbeállások. Így jutottak el a Vár legnagyobb lakóházába, a Dísz téri óvodaházba is, ahol nem kis meglepetésükre a pincében egy régóta meghalt személy holttestébe botlottak. Állítólag hamar kiderült az illető férfi kiléte: a házban lakó egyik hölgy másfél éve keresett barátja volt az elhunyt.

 

Ha egy távoli országban egy újságírónő eltűnik a tengeralattjáróról, arról nemcsak a világ, de a hazai összes médium beszámol, de erről egyáltalán nem lehetett értesülni, legalábbis én nem olvastam, hallottam erről, még a helyi sajtóban sem...