totopad Creative Commons License 2017.08.26 0 0 2998

A tengerpart gyönyörű! Baromira élveztem, ahogy a vonatból sokszor mindkét tengerpart egyszerre látszott. Mi Jastarnia-ban voltunk, tehát nem Hel városban. Ez egy nyugis kis halászfalú, viszonylag kevés turistával.  Az érkezésünk előtti éjszaka söpört végig Lengyelországban egy hatalmas vihar, éjjel a vonaton mi is kaptunk belőle. Az első nap ennek megfelelően baromi hűvös és még jobban szeles volt. Aztán a 3. nap környékén abba maradt a szél és akkor már kevésbé volt hűvös - 18/19 fok-, ami augusztus közepén nekem kicsit megcsapós volt, főleg, hogy 2 héttel korábban még a 40 fokos Cipruson süttettem a hasam. 

Hel város nekem kissé csalódás volt, baromi sok turista volt, igazi Siófok feeling, és drágább is volt, mint a félsziget más részein plusz semmivel sem volt szebb, mint a többi falu. Amúgy is szvsz maga a félsziget olyan 10-20 százalékkal drágább, mint Lengyelország más részei. Nem vagyunk sem nagy evők, sem válogatósak a feleségemmel, de 70 zlotyi alatt nem igazán kajáltunk egyszer sem, ez két főételt, egy sört. üdítőt meg kávét jelentett. Wroclaw-ban ugyanezt 50 zlotyiból meg tudom úszni. A boltok is legalább ennyivel voltak drágábbak, mint máshol. 

Fürdeni esélytelen volt, hideg volt a víz és ugye az idő sem volt meleg. Térdig belementem a tengerbe, de kb ennyi. 1-2 állat lengyel/német még úszott is, nekünk hideg volt. 

 

Nem volt rossz, de örülök, hogy csak 4 napra mentünk. 2 hetes nagy nyaralást biztos, hogy ide nem terveznék.

 

Jah és egy negatív tapasztalat. Alapból nincs bajom a lengyelekkel, ha otthon be tudsz illeszkedni a társadalomba, itt se lesz bajod, kb tök hasonló -bunkó- mentalitás van, viszont az kimondottan felbszott, hogy a strandon szó szerint belemásznak a seggedbe. Tök üres területre feküdtünk le, a nő 30cm-re mellénk döglött le. De volt, hogy ugyanígy pl egy paravánt raktak elénk, telibe takarva a tengert.

Előzmény: Kölyökkk (2997)