Vebber Creative Commons License 2017.08.26 0 0 19010

Saját kérdésemre is válaszolva:

 

Hotel Exotica - Kalamaki :

Röviden, összességében rendben van. Akár Spanyolországban is megállná a helyét.

 

Bővebben, Ibusz szervezésében voltunk ott, a katalógus képei abszolút megfelelnek a valóságnak, sőt a szobák szebbek. A hotel több épületből áll. A hátsó kicsi medencénél lévő szobák kilátása nem túl jó, de a magyarok mind a nagy medence mellett lévő épületekben voltak.

 

A szobák "lapos" TV-vel ellátottak. A műsorkínálat nem túl bő, 6 csatorna, magyar csatorna nincs. Erre számítottunk, én spec. vittem néhány filmet, hogy majd esténként, vagy ha beütne egy eső nap, akkor menézzük. LG TV volt a szobában, magyar nyelv is beállítható, így akár gyerek is tudja kezelni.

 

A hotel tiszta. Minden nap takarítják a szobákat. A földszinti nagy szobák erkélyén jacuzzi is van (mi egyszer nem próbáltuk ki).

 

A személyzet kedves, segítőkész. Érdeklődőek, beszélgetnek a turistákkal. Sokan kifejezetten közvetlenek.

 

All iclusive ellátással lehet foglalni. Reggel 10-től, este 11-ig nyitva van, vagy a medencénél található, vagy az étteremben található bar. Koktélokat, különbőző kólákat, napközben sült krumplit, fagyit, stb. lehet fogyasztani. A fagyi az olcsóbb fajta dobozos, több ízben. Koktélokból olyat is elkészítettek a vendégnek ami nem volt az ital lapon. Nem csupán helyi kólák, van Sprite, Pepsi, 7UP, Coca light, stb.

 

A medencék tiszták. A nagy medencét nagyobb gyerekek is tudják élvezni (vagy kisebbek is úszógumival), mert van sekélyebb része, de van kicsi gyermek megence is.

Mindig volt szabad napágy.

 

A kert szintén tiszta, minden nap locsolják (hajnalban, erre mi fel is keltünk a nyaralás elején minden alkalommal, mert a kisebb épület cserepeit is hűtik).

Néhány nagyobb pálma fát kivéve, döntően kicsi, nem rég telepített fák vannak a kertbe (Palma, citrom, olaj, stb.). Azt írják a katalógusba, hogy tavaly felújított szálloda, de nekem a kert alapján inkáb új szálloda benyomását keltette.

 

Az éttermben minden este volt zene, többször élő műsor. Görög, latin est, stb. Nekem nagy bánatom volt, hogy ezek full világításba mentek. Roppant hangulat rontó, és nagyon sokat elvesz az élvezeti értékből. Utolsó este volt a görög est, amit nagyon vártam. Kértem, hogy kapcsolják már le a világítást, legalább a zorba a görög táncnál. Ezt meg is tették, csak hangulatvilágítás maradt, de néhány perc múlva, az egyik táncos vissza kapcsoltatta. Nem érem fel ésszel, hogy miért.

 

És akkor végül néhány negatívum. Minden étkezésnél rengeteg kaja van, halálra eheti magát bárki. De... a főétkezéseknél nagyon hiányoztak a helyi ételek. így többször ki is hagytuk. Három este volt, amikor ezek megtalálhatóak voltak. Ezekből is az egyik este, nyúl pörkölt volt, ami nem annyira görög, denekem spec. itthon kedvenc ételem.

 

Többi étkezésről:

Reggelinél, van 5 fajta lekvár (narancs, eper, cseresznye, barack, utolsó nem ugrik be), 1-2 fajta méz -ezek nagyon finomak-, millió péksütemény, fornetti, két fajta tojás, szószok, saláták, gyümölcs, stb.

 

Ebéddel keveset találkoztuk, lévén nem voltunk ott. Ilyenkor lunch boxot kértünk. Ez minden nap ugyanaz volt. 4főre, 4 kicsi üveges víz, 4 szendvics, 4 gyümölcs, körte vagy alma. Nem túl bő.

 

Második negatívum. A fürdőszobákban sem kád, sem zuhany táca nincs. A csempézett zuhanyzó részen egy sor vékony csempe van rakva, ez lenne hivatott a víz kifolyását meggátolni. Sajnos azonban nem is a lefolyó felé lejt a talaj, és ez az egysor kevés is, így minden zuhanyzáskor úszott az egész fürdőszoba. Sokat segítene, ha legálább egy zuhany függöny lenne, de az sincs.

 

Harmadik, roppant zavart bennünket, hogy a tulaj, vagy helyi serif, vagy boss, fene sem tudja, de minden este ott járkált egy figura az étterembe, figyelte az asztalokat, ki mennyit eszik, mit csinál, sokszor akadályozta a közlekedést az ételek között. A puszta jelenlétére sincs semmi szükség.

 

Konklúzió: Soha rosszabb szállásunk ne legyen.

 

Néhány kép:

 

Előzmény: Vebber (18956)