ujbubo Creative Commons License 2017.08.22 0 0 397

na visszaértem, majdnem 4 óra volt az út rengeteg dugó volt, vissza 3 óra volt az út.

 

nagyon kedves doktornő. megvizsgált, megnézte a sérülést , különösebben nem ijedt meg. látja a lencsén a sérülést de azt nem látni hogy a kapszula is megsérült e ami azt jelenti vagy nem vagy ha igen olyan kicsi a repedés hogy nem látszik egyértelműen

 

azt mondta más megközelítés kell műtétkor de meg tudja oldani nincs különösebb probléma. kétféle lencsét is előkészit és ha a tokba nem lehet betenni akkor a másikat teszi a sulcusba, szóval nagy gond nincs.

 

egy altatással egy műtéttel mind a két szemet is meg tudja csinálni mert úgy olcsóbb (korházi díjat csak 1x kell kifizetni meg altatni se kell 2x) eddig nem volt komplikációja ilyen műtétnél szóval a rizikó kicsi de azért én valószinű nem vállalnám be mind a 2 szemet egyszerre.

 

a jobb szememben a lencsén a lézer miatt van egy hályog kb  1 mm-es de lehet hogy ez úgy is marad vagy évekig nem fejlődik tovább. ha mégis és már zavar akkor mindenképp műttetem és valószinű vele és vitrektomiával mert műlencsével az uszadék mégjobban zavaró és a sérülésem miatt is jobb egyszerre letudni. de erre még alszok párat.

 

bármikor úgy döntök mehetek megműt, de előtte 1-2 hónappal még menni kell kiméretni a lencsét.

 

ja, a műtét 9600 euro lencse+teljes üvegtest eltávolitás, 2 szemre csomagdíj 17000 euro de 2 szemet nem vállalom be egy műtéttel,

 

szóval egyenlőre ennyi