hamvasat Creative Commons License 2017.08.22 -1 0 14745

Szia Omosimama!

 

Sajnos nemsokára kell majd vágni, méghozzá nem is keveset. Jelenleg az ifjú fürjállomány 65 főt számlál. Ennek fele kakas, illetve van pár nyomi lábú, ezeket vágni fogom úgy 6-10 hetes koruk táján. Ez kb. 30 vágást jelent majd. Ezek egyébként húsfürjek elvileg, 300 gramm körüli súllyal. Majd meglátjuk, hogy lesznek-e annyi.

 

Egyelőre nőnek, mint a gomba és esznek, mint a sáskák. Eszméletlen mennyit esznek. Azt hittem, hogy kitart két hétig simán a 10 kg indító táp, de vasárnap estére konstatáltam, hogy hamar el fog fogyni, úgyhogy tegnap már kevertem az indítót a nevelőtáppal 2/3-1/3 arányban, ma fele-fele, holnap 1/3-2/3, holnapután meg már tisztán nevelőt kapnak.

 

Elkezdtek röpgyakorlatot tartani, de félek meg fognak sérülni, mert akkorákat koppannak a plexi tetőn, hogy rossz hallgatni. Ráraktam egy zöld hálót, hátha azért nem tudják bemérni a távot, mert nem látják a plexit.

 

ŐSzintén szólva nem is mertem remélni, hogy ennyi csibe fog kikelni, kezdek aggódni, hogy 3 hetes korukig nem lesz elég nekik az 1 m2-es nevelőláda. Mikor fogom tudni biztosan megállapítani, hogy melyik a kakas és melyik a tojó? Mert eszerint kell majd szétválasszam őket, méghozzá egyszerre, mert később már nem tudok variálni velük, mert nem fogják befogadni az újonnan jötteket.

 

Köszönöm, üdv: hamvasat

Előzmény: Omosimama (14742)