GPS Creative Commons License 2017.08.22 0 0 141808

"Csak iparit szabad venni."

 

Egy hobbistának? Aki hétvégeken használja, vagy egy-egy melóra, időnként, mondjuk egy évben 5-6 alkalommal ?

 

Hát nem tudom, hogy ilyen célra pont jó választás lenne az ipari kategória - főleg, ha az illető nem gázol térdig a pénzbe és esetleg vannak más, családi kiadásai is.

 

Egy (1 darab) ipari gép árából egy teljes gép-arzenált vásárolhat magának a hobbi (de korrekt) kategóriából - és akkor felmerül a kérdés, hogy:

 

1) vegyen-e inkább egy 100+ ezer Ft-os mondjuk ipari kategóriás felsőmarót - ami hobbi-felhasználás mentén nem csak a fiát, de még az unokáját is kiszolgálja majd? ...avagy

 

2) ebből a pénzből vegyen-e inkább másik 5-6 darab különféle gépet (körfűrészt, dekopírt, fúrógépet, felsőmarót szalagcsiszolót, akkus csavarozót, stb.) - amik egyrészt nagyon sok évig kiszolgálják...másrészt, ha netán meg is nyekken valamelyik pár év múlva, az se érvágás, mert vesz helyette gyorsan egy újat?

 

De ne csak kérdezzek: részemről erőteljesen a 2) -es verzióra szavazok - pláne 10 éves pozitív tapasztalattal a hátam mögött.

 

Hangsúlyozom: ez a kérdés egy hobbiasztalos (hobbi-barkácsoló) esetében tevődik fel - nem a professzionális, napi 8 órás alkalmazásban.

 

.

 

 

  

Előzmény: hidrowick (141807)