Szipolykaa Creative Commons License 2017.08.21 0 0 77992

> Nem nagyom értem egyébként a szitut :)

 

Megpróbálom értelmesen elmagyarázni :)

Olyan kutunk van (pár éve csinálták, nagyon jó a minősége, Grundfoss vagy mi búvárszivattyúval), hogy 28 méter mélyen van a szivattyú, aminek ugye áramellátás kell. Az áramot egy nyomásszabályozó fej adja neki, ami érzékeli, hogy kinyitunk egy csapot a kertben. Namost jön az áram, belemegy a nyomásszabályozó fejbe --> 1 csatlakozás. A nyomásszabályozó szabályoz, és ad vagy nem ad áramot a szivattyúnak --> második csatlakozás. Nincs tartály, csak a szabályozó van. Úgy nyolc-kilenc éve szerelték, mindent újonnan (akkor fúrattuk a kutat). Tavaly kezdte ezt a b@szkolódást a biztosítékokkal, akkor a kutas lecserélte a nyomásszabályozó fejnek a paneljét, oszt' maradt minden a régiben...

Ja, az akna. Azért viszonylag mély, hogy ne kelljen ősszel kiszedni az egész történetet, mert az borzasztó feladat. Egy kb. 1 méter mély műanyag hordót kell elképzelni, ami bele van süllyesztve a földbe. Az átmérője annyi, hogy pont ne nagyon lehessen lehajolni benne :-O És pont annyira mély, hogy a peremen hasalva ne lehessen matatni az alján. Régen egy incifinci kis akna volt, de ősszel ki kellett mutatványozni a szabályozófejet, tavasszal meg vissza, és ezt untuk meg (nem látod a csavart, mert a fej alatt van, nem férsz hozzá, és nem tudod körbetekerni a szerszámot, mert annyira kicsi a hely).

A szivattyú kábelje azért olyan rövid, mert...

Nem tudom! Gondolom, hogy ne tekeregjen egy húszméteres kábel az aknában, de kicsit alul lett lőve a dolog. Két méter igazán tekereghetne.

A kút egy fúrt kút, betétcsővel, és aknában végződik, lásd fent. A kert öntözésére szolgál.

Huhh, érthető lett?

Előzmény: ksanci (77988)