Ati_66 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 182725

Elég lesz októberben többet futni :-)

 

Én is kivártam amíg biztosra elállt az eső, így csak délután kettőkor indultam a mai 20km-re.

A tegnapi több mint 5 órás bringa után nem volt kedvem sem többet futni. 

Ha hallgatok a Polar load grafikonra ki sem teszem a lábam, mert a piros mező tetejére pozicionált több nap pihenést javasolva. Reggel megcsináltam az óra OwnOtimizer tesztjét, az viszont azt mondta 2-es azaz normál állapotban vagyok így magabiztosan belevágtam a 20km futásba.

"Sík" 10km-es útszakaszon oda-vissza a 20km-en közel egyenletes tempót sikerült futni. Eredetileg 5:45/km körülit terveztem, és visszafelé gyorsabb szakaszokat betéve kicsit gyorsabbat, de olyan alacsony volt az enyhén lejtős első 10km elején a pulzusom, hogy a tervtől kicsit gyorsabb 5:40-5:30 közötti tempót mentem. Visszafelé az enyhe emelkedő ellenére sikerült 30 másodperccel gyorsabban jönni. 1:50:38 lett a vége 72%_os átlag pulzussal.

Az átlag pulzus lefelé 68% felfelé 75% volt, csak visszafelé már a résztávok nélkül is eléggé ingadozott a tempóm, de sikerült aerob tartományban maradni.

 

Még én sem érzem, hogy egy maraton folyamatos futással végig menne. Pedig egy ilyen 75-80 % közötti átlag intenzitású első 21 km után tervezem a magasabb pulzus tartományban futott második 21 km-t ahol 85% körüli átlag intenzitást kéne elérnem. 

 

Ja ez a load grafikon, a mai 1ó50p futás alig törte meg a görbe ereszkedését.

 

 

Szerintem nem kell megijedni attól ha az óra a load érték alapján több nap pihenést javasol egy hosszú de alacsony intenzitású aerob edzés után (nem csak átlag pulzusra alacsony, hanem folyamatosan, tehát semmit vagy csak pár percet volt az ember az anaerob zónában).

Én azt tapasztaltam az ilyen időszakban végzett további alacsony intenzitású edzésekkel látványosan javult a sebességem az alacsonyabb pulzus tartományokban.  

Előzmény: amatőr (182721)