lajoska69 Creative Commons License 2017.08.20 -3 8 34247

Kedves „Amaribp” Előző hozzászólásodat idézem (34221) :  „Képeid meg egy  gasztronómiai kaland :)”…. Reménykedem, hogy ma sem vallok csúfot…. Ma reggel a háziasszonyunk azt mondja: tudja, hogy ma nálunk Nemzeti Ünnep van… Mondom neki, jól tudja…. Néhány perc múlva, hoz egy néhány csevapot, hogy készítsük el…. Mondom neki, hogy hogyan gondolja??? Azt mondja rám bízza…. lehet másképpen is… Készítsek valamit, amit együtt elfogyasztunk az ünnep tiszteletére…. Még azt is mondta, minden alapanyagot biztosít hozzá…. Ám legyen, gondoltuk…. és a fantázia beindult…. Van egy kis bacon a hűtőnkben… Gondoltuk becsavarjuk a csevapokat….(tudjuk, itt indul a „szentségtörés kategóriája…”) remélve, ez több megütközést és negatív pontozást vált ki azokból akiknek amúgy is szálkák vagyunk, főleg így a 35. nap után… Na, de szalmát rá!
Néhány pityókát hajában előfőztem, majd a göngyölt csevapok közé raktam… Vékonyra szelt gyöngyhagymával és lilahagymával, és sütnivaló piros paprikával borítottam…. Fűszerként kakukkfüvet és rozmaringot, só és borsot tettem hozzá…. Kevés vékonyra szeletelt paradicsom és a fokhagyma…. Kicsit átkentem olívával, majd a háziasszony sütőjében folytatta az útját. Sült-sült , mint a hamuba sült pogácsa mindaddig, míg megpirult a teteje, pirosodtak a pityókák is… Ekkor, jó sok sajtreszelékkel egy kis „kisjela pavlaka” azaz tejföl vegyítésével betakarva, pirosra sütöttünk…A tetejére, hogy egy kicsit magyarosabb legyen egy két szelet magyarkanizsai füsttöltszalonnából tarjt készítettem... Megszórva egy kis "martonosi" tört paprikával... Remélem "szervezkedő" Fő-tagtárs, mint...(33176) "Konyhában inkább felhasználói oldalon vagyok ..." címmel is elfogyasztaná eme finomságot.... Akár itt MNO-ban, vagy otthon...
A múlt héten elkészült (második) kovászos uborkánk nagyszerű köretként szolgált az elkészült variációhoz…. „Még egyszer mondom….” (és rángatom a vállam….) ez egy variáció….!!! Ha valaki nem szeretne valami hasonlót enni, ne tegye….. ha valakinek tetszik, csinálja meg otthon, és várom a fejleményeket…. Talán „portugéza” írta, hogy meghosszabbítja az emlékeket, ha otthon is készít valami olyat, ami az utazásira emlékezteti… Ám legyen…. Jó étvágyat kívánunk! az itt lévőknek és az otthoniaknak….! Kellemes szép estét az otthoni tűzijátékokhoz! Egy kellemes Vranac a "jutalmunk" a háziaktól, de nekünk inkább a jóízű elfogyasztás volt a fontosabb a háziak részéről...!