GAOZHENHU Creative Commons License 2017.08.18 0 0 13315

  Szia Tomi!

 

 

  MÉG EGYSZER, UTOLJÁRA megpróbálok ember módjára írni Neked. Nem várok választ és ha válaszolsz is, én már nem fogok. Semmi kedvem ehhez.

 

 

 

 Az egyetemet és az akadémiát összekevertem, de ettől még a te válaszaidra próbálok reagálni.

 

A korábbiakhoz még:
 Még szerencse, hogy olvastam könyveket és néztem dokumentum filmeket, így olyan teljesebb képem van a kungfuról, ami tőled nem jönne át.

 

  ENGEDD MEG, HOGY KÉRDEZZEK VALAMIT! SZERINTED KI TUD TÖBBET EGY ADOTT TÉMÁRÓL? AKI ÉVTIZEDEK ÓTA AZOK KÖZÖTT VAN, AKIK EZT KITALÁLTÁK, TANÍTJÁK, VAGY TE, AKI OLVASOTT MÁR JÓ PÁR KÖNYVET ÉS LÁTOTT JÓ PÁR VIDEÓT...? AHOGY GONDOLOM NEKED AZ IS TERMÉSZETES, HOGY AMIT A KÖNYVEKBEN OLVASTÁL ÉS A FILMEKBEN LÁTTÁL, AZ MIND IGAZ...

 


Alapvetően a Qi Gongról érdeklődtem, nem hiszem, hogy fel kellene róni nekem hogy nem kungfuzok 20 éve és egyből egy gépies maszlag dumával kellene kioktatni ahelyett, hogy a kérdéseimre kapnék alapszintű válaszokat. A Qi Gong tanárom úgy került Magyarországra, hogy egy klinikán dolgozott ahol a gyógyításban és a rehabilitációban vett részt a qi gong tudásával. Nem tudom mit bizonyítani a chi létezésében, ha verekednétek?

 

  A QI GONG  A KUNGFU HOZADÉKA. HA KUNGFUZNÁL, ÉRTENÉD, MIÉRT MONDOM: A QI GONG 90%-A KAMU. REMÉLEM ZHANG SEN VOLT A MESTERED, MERT AKKOR BELENYÚLTÁL A JÓBA... ÉS HOGY MIÉRT MOND EL, KI VOLT A MESTERED? AZÉRT, MERT UTÁNA TUDOK NÉZNI, HA TÉNYLEG MESTER. AZ PEDIG, HOGY NEKED MINDENFÉLE HÜLYE TRÜKKÖT MUTOGAT, MIKÖZBEN ARRÓL BESZÉL, HOGY AZOK MILYEN JÓK A KÜZDELEMBEN, MEG Ő MÁR NEM IS EDZ EMIATT... MOST SEM LÁTOD, MIÉRT HÍVTAM KI? KÁR... 

 

 

 Ez a ki tud messzebbre köpni meg pisilni, meg ki az erősebb duma nem nagyon érdekel, 12 évesen még lehet, hogy megfogott volna,
de 16 évesen már sokkal több érdekelt ennél a világból. A 16 évesek többsége egyébként nem hiszem, hogy hisz a belső erőben.

 

Mivel sajnos nem tudtam mélyebben bekerülni a tanárom iskolájába, így felesleges említenem a nevét,
minek ékeskedjek vagy hencegjek mások tollával? Ezért inkább más Qi Gong tanulási forrás után keresek.
30 év kungfu tanulás után úgy látom még mindig ott vagy, hogy a verekedés része érdekel a kungfunak. Persze, végül is ez harcművészet.
Engem a kungfunak pont, hogy nem a verekedése része, hanem a qi gongnak az egészség és önfejlesztés része érdekel, ami sajnos erősen be van ágyazva egy két szuper titkos kungfu iskolába.

 

  A HARCMŰVÉSZET MAGA A VEREKEDÉS. MINDEN MÁS MASZLAG, AMI AZ ÉVSZÁZADOK ALATT RÁRAKÓDOTT, ÉS ELADHATÓ AZ OLYANOKNAK, MINT AMILYEN TE IS VAGY. NINCS ENEK SZUPERTITKOS KUNGFU ISKOLÁK, MINDENT VIVŐ TECHNIKÁK, HALÁLOS QI GONG MÓDSZEREK. MAX RÁD NÉZVE HALÁLOSAK.

 


Gao, azt nem értem, mit kerestél a belső erős formagyakorlat versenyen (szerintem a te neved láttam az egyik honlapon a verseny eredményeknél),

ha nem hiszel a belső erőben? Eltévedtél? A mostani mestered úgy látom tanult qi gongot is.
Biztos titkolja előled a lényegesebb tanításokat belőle. :)

 

  HA KUNGFUZNÁL ÉS ISMERNÉD A MAI MAGYAR KUNGFU BÍRÓKAT, ÉRTENÉD. MARADJUNK ANNYIBAN: ÉN EGY OLYAN STÍLUSSAL INDULTAM, AMIT TÉVESEN BELSŐ ERŐS KUNGFUNAK TITULÁLNAK. EZÉRT SOROLTÁK A BELSŐ ERŐS - MUHAHAHAHA! - KATEGÓRIÁBA. MESTEREM SEMMIT NEM TITKOL ELŐLEM. TANÍTJA A 8 BROKÁTTEKERCSET MOZGÁSSÉRÜLTEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK, TÚLSÚLYOSOKNAK, MOZGÁSSZERVI PROBLÉMÁKKAL KÜZDŐKNEK. TEHÁT PONT AKIKNEK VALÓ.

 

 

Egyébként a chi kung tanárom mániákus titkolódzó volt, másrészt hencegett azzal, hogy milyen titkos információkat tud ő mint belső tanítvány, amiket mások nem tudnak.

Ebből egyből gondoltam, hogy ezeket én valószínű sosem tudom meg, csak reméltem, hogy a chi páncél szintje az még jóval az alatt a szuper titkos tudás alatt van.

Az jött le a tanáromtól, hogy a keleti mesterek általában titkolóznak, a családon kívül nem adják ki az igazi tudást, így mindig ők maradhatnak a mesterek.

Sajnos elég lassan is csörgedeztek tőle a tanítások.

 

  KIRÁLY! MOST MÁR SZINTE BIZTOS, HOGY ZHANG SEN! :-D

 

 

Beleolvastam egyik nap a déli sáska kungfus topikba, ott is volt olyan, akiben ez felmerült, hogy a kínai mesterek nem adnak át mindent. Sajnos ezt én is így látom.

Egyébként ez ugyanígy van a jógában is, csak ott sokkal több idő kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy a mestereknek van egy nem nyilvános élete és nem adnak ki minden tudást a kezükből.

A chi kungban ezt első kézből el is mondta a tanárom, hogy ez így van, nem tudta magában tartani. Ilyen szempontból is hasznos volt a chi kung tanulásom.

 

  CSAK OLYANOK "TITKOLNAK" TUDÁST, AKIK VAGY NÉHÁNY LECKÉVEL A TANÍTVÁNY ELŐTT JÁRNAK, VAGY AZÉRT LASSÍTJÁK A TANÍTÁST, HOGY MINÉL TÖBB PÉNZT VEHESSENEK KI A TANÍTVÁNYOK ZSEBÉBŐL.

 

Amúgy sok alap chi kung gyakorlat amit tanultam, a közérzet és a testi érzések szempontjából tényleg jók és különlegesek is, számomra mindenképp, sok évi jógázás után is.

 

Üdv.

Előzmény: tigristomi (13310)