zöldeskékek Creative Commons License 2017.08.14 0 1 4055

Amit írtál arra kapásból sem jó a 16 Amp.

  "hiszen napi szinten használnánk villanybojlert,  olajsütőt, kombi tűzhelyet, mosogatógépet, néha szárítógépet stb...

...csak jó lenne biztonságba tudni az otthont, hiszen annyi rosszat hallani."   Sőt a 32 Amper sem.

 

 Ha én ilyen feladat előtt lennék, először is megterveztetném.

 

 A terv tartalmazná a vezetékek térbeli elhelyezkedését  méretét ( mármint átmérőre ) illetye a fogyasztók  milyenségét mennyiségét.

 Majd  még a tervező ( ha ért hozzá... egy villanyos tervező miért ne értene ? ) készítene egy költségvetés kiírást, az beárazná és az árazott lenne az un. költségbecslés.  Viszont az árazás előtti példányt megküldeném... felkeresném a  szimpatikus és elérhető villanyszerelőt, megkérném ,hogy nézze meg, érdekli e a téma. Ha igen... mondjuk 2 hét múlva  küld egy árajánlatot.

 A tervező által készített .... mondjuk 35m -45 tételes költségvetés  végösszege... na mennyi ?  Hát 600 eft.

 

 A felkért  villanyszerelőjé mondjuk 650  eft, akkor tenyérbe csaphatunk, ha 700-750, akkor talán a nagyon eltérő tételekre rákérdeznék hogy miért is ?

 ha viszont  800 - vagy 900 ezer akkor elgondolkodnék , hogy vajon ki tévedett ? Mert lehet , hogy pont a szerelőnek van igaza.

 ha egy második is /pl egy párhuzamos  ajánlattévőnél szintén  750 -800 körüli az ajánlat, akkor viszont a tervező lőtt mellé.

 

 az áraim csak konstruáltak, de biztos nem  300eft  és az is biztos nem 2 mill. 300 eftft lesz a munka.

 Ha viszont  lesz lift, akkor biztos több.

   "Pld. mit jelent az, hogy szerelvényenként 6000Ft-os díjjal számoljak "  mit jelent. pl. azt hogy egy lámpa a mennyezeten  600O ft /szerintem a kapcsolókkal, de lehet tévedtem.. meg kell kérdezni ? Vagy egy dugalj  6000ft. habár itt is van csel,mert ugye az elején ez a 6eft megy majd később rákérdez a mester, hogy egyes  kettes netán négyes legyen ?

 és a mohó mester  bizony  24 eft -ot számol és ha  lesz a lakásban pl. helyiségenként kettő akkor már ez is lehet akár 100ft nál is jóval több. Ennél pl így korrekt : aljzat kiállás  nála 6 eft  + az felszerelendő konnektor  ... 1 -es 500F t  , kettes 600  Ft, a négyes sem   több  mint 900 ft és nem 2000 ft mármint a szerelvény ára.

 Tehát egy ajánlat  is sok munkával jár van aki ingyen adja van aki pénzért.

 

 Aki ingyen az elnagyolhatja... nyilván így nagy a mozgástere.... vagy ami még rosszabb elsőre komolytalannak tartja a megrendelőt.. minek foglalkozna vele.

 Amúgy mondjad  gáz nincs abban a megvett     megveendő házban  ?. Ha véletlen van, akkor azt ne dobd el ! Egy gázrendszer tud   50 kW-ot ,  a fűtésre , melegvízre és  főzöcskére bőven elég és akkor egy 32 Amperrel minden mást el tudsz látni... majd.

 Sajnálom árral szolgálni nem tudok , de majd más.

Előzmény: Gyusz_i (4054)