Szuper, igen ilyennek kell lenni Pl a szénporos1 hónap után csak törik, mint a keménysajt, isteni. Vannak vásárlóim, akik rákattantak, meg én is . Rendszeresen készítem már a párod által beállított hűtőben. Megérdemli, csinálj neki helyettem is :-)
Más: de tuti ezt is preferálja:
KB 8 l kecsketejből jó száraz krémsajt (préselt
2-2,5 tejszín
10+dkg vaj
20 dkg zabkeksz, vagy bármilyen vajas keksz
25+15 dkg cuko3
3-4 dl tejföl
5 tojás
Elkészítés:
1., 25 cukrot karamellizálni (legközelebb savókaramellel készítem)
belekeverni a tejszínt ,egy csipet sót. Jut eszembe a krémsajt natúr! nincs átgyúrva sóval-
Még melegen bekeverni botmixerrel a 15 dkg vajat,kihűteni-
2.,a kekszet összetörni, vajjal, ha szükséges egy csipet tejjel összedolgozni, beledöngölni pohárral a kivajazott tortaformába.
3.,a krémsajtot tejfölt, 15dkg cukrot összekeverni, a tojásokat egyenként kikeverve belekeverni.
4.,a krém felét rátesszük a keksz alapra, a krém másik felébe bekeverjük a karamelles krémet, csak lazán keverve, hogy márványos legyen,majd ezt is belapátoljuk a tortaformába.
130-140 fokon40 percig süssük. Ha megsült elzárjuk a sütőt, de nem vesszük ki,hagyjuk hűlni ott, mert másképp összeesik. Hűtőbe rakjuk, másnap vágjuk
ÍZRE, LÁTVÁNYRA FENOMENÁLIS!