elefada Creative Commons License 2017.08.14 0 0 18856

Szuper, igen ilyennek kell lenni Pl a szénporos1 hónap után csak törik, mint a keménysajt, isteni. Vannak vásárlóim, akik rákattantak, meg én is . Rendszeresen készítem már a párod által beállított hűtőben. Megérdemli, csinálj neki helyettem is :-)

Más: de tuti ezt is preferálja:

KB 8 l kecsketejből jó száraz krémsajt (préselt

2-2,5 tejszín

10+dkg vaj

20 dkg zabkeksz, vagy bármilyen vajas keksz

25+15 dkg cuko3

3-4 dl tejföl

5 tojás

Elkészítés:

1., 25 cukrot karamellizálni (legközelebb savókaramellel készítem)

belekeverni a tejszínt ,egy csipet sót. Jut eszembe a krémsajt natúr! nincs átgyúrva sóval-

Még melegen bekeverni botmixerrel a 15 dkg vajat,kihűteni-

2.,a kekszet összetörni, vajjal, ha szükséges egy csipet tejjel összedolgozni, beledöngölni pohárral a kivajazott tortaformába.

3.,a krémsajtot tejfölt, 15dkg cukrot összekeverni, a tojásokat egyenként kikeverve belekeverni.

4.,a krém felét rátesszük a keksz alapra, a krém másik felébe bekeverjük a karamelles krémet, csak lazán keverve, hogy márványos legyen,majd ezt is belapátoljuk a tortaformába.

130-140 fokon40 percig süssük. Ha megsült elzárjuk a sütőt, de nem vesszük ki,hagyjuk hűlni ott, mert másképp összeesik. Hűtőbe rakjuk, másnap vágjuk

ÍZRE, LÁTVÁNYRA FENOMENÁLIS!

 

 

Előzmény: Redlidike (18855)