Gyusz_i Creative Commons License 2017.08.14 0 0 4054

Sziasztok!

 

Egy vidéki 71nm2-es téglaépítésű lakásvásárlás előtt állunk, amely 1972-1975 között épült.

Első lépésként szeretném a teljes vezeték rendszert kicserélni, hiszen napi szinten használnánk villanybojlert,  olajsütőt, kombi tűzhelyet, mosogatógépet, néha szárítógépet stb...

...csak jó lenne biztonságba tudni az otthont, hiszen annyi rosszat hallani.

Próbáltam utána olvasni a netten, hogy milyen munkadíjakra számíthatok, de hatalmas a szórás és nem jutottam előrébb. Írnak több százezer forintokat, de van aki csak a töredékét...nem vagyok szakmabeli és sohasem csináltattam ilyet, így tényleg tanácstalan vagyok. Tudom, helyszíni felmérés nélkül csak tapogatózni lehet, de még jelenleg villanyszerelő keresési fázisban vagyok, nem sikerült találnom még.

A kérdésem végül is az lenne, hogy ragaszkodjak-e a "papiros" szerelőhöz vagy olyan is megcsinálhatja aki  csak ért hozzá. Azt sem tudom, hogy ilyenkor kell-e az áramszolgáltató felé valami engedélyeztetést kérni. Bár valószínű kismegszakítót is cserélni kéne mert csak 16Amperes van a villanyórában.

A másik pedig a hozzávetőleges ár, -hogy, hogyan lehet kontrollálni a munkadíjat amit a szerelő kérni fog. Mi a reális ebben a világban?

És most ne értsetek félre, nem a legolcsóbb munkát keresném, hanem olyan becsületes embert, aki munkájába tényleg meglehet bízni és mindent szívvel-lélekkel é szakmailag is tökéletes munkát végez. Mi saccolt  ára egy ilyen szerelési munkának?

Pld. mit jelent az, hogy szerelvényenként 6000Ft-os díjjal számoljak? Ilyet több helyen olvastam már.

Köszönök minden segítséget és infót előre is!