TinmanHU Creative Commons License 2017.08.12 0 0 6021

2000-es évek: Prosterisan Forte kenőcs és ebben a márkában kúp is. Már akkor is nagyon drága volt ez a kúp, azóta még drágább lett.

Tizensok évvel később: Prosterisan Forte kúp és gyógyszertárban előre, erre a célra előállított kúp (2 doboz kb. 9000 Ft és ez még az olcsóbb!).

 

A sugárzó fájdalom témára is hat a kúp! Amikor nekem ilyen volt kezelés után és alig tudtam menni, úgy kisugárzott a jobb lábba, akkor, ha utána megkapta a kúpot, fél órán belül enyhült a fájdalom, persze fekvő helyzetben. Ilyen kezelés után 2-3 napon belül azért senki ne fusson maratont, mert szélsőséges esetben el is vérezhet! De azt tanúsíthatom, hogy a 6-7. napon, ha már érzed, hogy okés, nekem a 25 km futás se volt gond.

 

Hogy mi okozza a kisugárzó fájdalmat? Megmondom neked: Ideg is akad ott. Rohadt nagy hazugság, hogy belső aranyér gyűrűzéskor nem fog semmi fájni, mert ott nincs ideg! Ez nem igaz, van ott ideg, hiszen az ember érzi a székletét is. Lehet, hogy 10-ből 6 embernél alkatilag kevésbé érződik, kevésbé fájdalmas, de 4 garantáltan fájdalomról fog beszámolni. Nem eget rengető, de elég kellemetlen, a személyes fájdalom skálámon azért egy 5/10-et ér.

 

És azt is elmondhatom, hogy nekem a 2000-es kezelések után JÓVAL kevésbé van meg az a képességem, hogy érzem a széklet formáját/alakját/állagát. Előtte sokkal komfortosabb volt, mert éreztem, hogy mi történik. Most megvan az inger, hogy wc-re kell menni, de hogy mi lesz az eredmény azt már nem érzem. Azok az idegek ott elhaltak és emiatt sugárzott ki a lábamba a fájdalom, nem is kicsit!

Előzmény: leveste (6020)