Ha egyszer megcsináltad, akkor a következő már gyerekjáték lesz. Kezdetben valóban van néhány buktató. Mindjárt az első, hogy mit, és milyen módon másoltál a pendrive-ra. Feltételezem a csomagolt állományt kibontottad.
Ezt kell látnod a pendrive-on:
DATA
MAPPE
SMEG_IV2_UPG
SMEG_PLUS_UPG
SMEG_UPG
UPG
CCT.DAT
CCT.DAT.inf
db_dwnl_ppc.out
db_dwnl_ppc.out.inf
DVD_VER.NAV
DVD_VER.NAV.INF
GRUPPO_4_ROOT.DAT
GRUPPO_4_ROOT.DAT.inf
MAP.inf
MEDIA_MAP.INI
NAV_UPGRADE_RNEG.CMD
NAV_UPGRADE_RNEG.CMD.inf
UHD6E2P011003EU_MEDIA_CONTENT.md5
Ha ez megvan, akkor ha bedugod a pendrive-ot rövid idő múlva megjelenik egy üzenet, hogy azonosítja az állományt. Addig ne csinálj semmit. Ha ez sikeres akkor menjél a térkép módba, és kövesd a leírást.
Bökjél rá a magyar térképre (kb. sacc).

Ha eltaláltad akkor a felső sorban ezt fogod látni (persze más verziószámmal, mert a kép régebben készült):

Ezt követően nyomd meg a "Search" gombot, és megjelennek az új térképek (persze más verziószámmal, mert a kép régebben készült, és itt már kivettem a pipákat):

Alap esetben összes check-box be lesz jelölve, ami azt jelenti hogy az összes térképet automatikusan frissíteni fogja. Én ezt nem ajánlom, én mindig egyesével frissítek, mert volt olyan hogy belefagyott. Még így is lehet hogy újra kell kezdened, nem kell megijedni, semmi nem romlik el, csak nem biztos hogy a frissítés elsőre sikerül. Nekem minden frissítéskor legalább egy térképnél újra kell kezdeni. Onnan látni, hogy a frissítést jelző idővonal egyből a végére ugrik. Ilyenkor biztos hogy a térkép nem fog frissülni. Újra kell kezdeni. Ez nyilván szoftver hiba, de még mindig nem javították ki (nekem a legújabb fw van fenn, és abban is hibás).
És nem győzzük hangsúlyozni, hogy a frissítés alatt végig járjon a motor!!!
Menet közben is lehet frissíteni, de értelemszerűen akkor nem fog navigálni, mert csak a frissítéssel kapcsolatos üzenetek lesznek láthatók. Remélem ezek alapján már sikerülni fog. :)