smokie2 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 38

Szia, éppen Budvában vagyok, ott irom ezt a hsz-t.

Mi is kocsival jöttünk Budapestrõl Belgrád, Čačak, Bijelo Polje (E-763-as út), Podgorica, Sozina-alagúton át. Belgrádnál ne a GPS szerint menj, hanem inkabb az útjelzõ táblákat figyeld... gyorsabb lesz. Čačak elott van kb 40 km-nyi új autópálya, amivel kb. 40-50 percet nyerhetsz. Este 8-kor indultunk, és kb. 5-6 kisebb (néhány perces) megállással reggel 10,45-re értem ide. Az auto computere szerint 928 km, és 12 ora 40 p volt a tiszta menetidõ (valós idõben inkabb 15-16 óra). Nem lehet sietni, mert az utazás nagyobb részét lakott területeken átvezetõ elég rossz/keskeny utakon, szerpentineken, hegyen/völgyön keresztül kell levezetni. Ha kifogsz egy kamiont a szerb/montenegrói hegyek között, akkor mehetsz mögötte akár 20 km-t is kb. 30-50 km/h között, mire megelõzöd. Elhiheted. Láttam olyan szembejövõ konvojt, ahol legalabb 50-60 kocsi torlódott fel 2 db kamion mögött. Én is mentem kamion mögötti sorban, hidd el, tudom mit beszélek. A szerpentineken csak a szerbek és a montenegroiak elõznek :DDDD.... brrr... halálfélelem, amit csinálnak! Nem vagyok félõs, és egy 5-ös F10-es BMW-vel jöttünk, de nem vagyok hajlandó bevállalni olyan elõzést, aminek nem látom be a végét a kanyar/záróvonal kombo miatt!!! 

A határon (Röszke/Horgos) a szerb oldalon volt egy kb. 45 perces szivás este 10 után!!! Ha Te hajnalban akarsz indulni, akkor kb. este 10 elõtt nem fogsz ideérni, szvsz. Ha más info is érdekel, akkor szivesen válaszolok.

Az ideális pesti indulás szerintem kb. 22 óra, legkésõbb éjfél. Éjjel nincs dugó, nincs kamion. Hajnalban es reggel gyönyörūek a montenegroi hegyek. Az erdélyi Gyilkos-tó/Békás szoros feelinget szorozd meg 2-vel :)))). Fenséges látvány!!!!

Előzmény: Csucsu182 (36)