_chillout_ Creative Commons License 2017.08.04 0 0 7299

Ó, de szép!!

Nekünk Lofotenen sajnos egész napra felhős idő jutott, néhányszor bújt csak elő a nap 5-10 percekre, a maradék időben folyamatosan esett az eső. Már odafelé is elég komoly szélviharban mentünk reggel 7-kor, a kapitány megkért mindenkit, hogy maradjon ülve, vagy ha muszáj közlekednie, azt kapaszkodva tegye. Utánunk még egy hajó ment át 8-kor, de többet nem engedtek, így visszajutni sem lehetett, éjfélkor jött értünk egy hajó, ami visszavitt. Lőttem a felhős képet, már a hajóról, de még a moskenesi kikötőből, aztán hazautat végigaludtam, csak a napsütéses kép erejéig nyitottam ki a szemem :-)

Érdekes, hogy Norvégiában egyáltalán nem zavart az eső, pedig amúgy utálok minden csapadékot. De ott valahogy a tájhoz tartozott. A gleccsernél szerencsénk volt, odafelé esett, visszafelé is, a gleccsernél viszont gyönyörű volt az idő.

 

Lofotenről fogok még írni részletesen, szerintem ma munkába menet a vonatról, mert az a sziget(-csoport) egy csoda. Nekem abszolút ilyen Gyűrűk ura utánérzés volt a rengeteg heggyel, amik hihetetlenül nőnek ki az óceánból. Muszáj lesz oda visszamenni!

Előzmény: schiffe (7298)