HakapesziM Creative Commons License 2017.08.03 0 3 20279

Flóra három és fél éves, már szobatiszta, ügyesen használja a WC - t. Ennek ellenére örök szorongásom tárgya, hogy mi történik, ha velem van együtt valahol házon kívül, boltban stb. és bejelenti, hogy akkor most! Férfiként mit tegyek, hogy kakiltatom meg a férfi WC - ben, mi lesz addig a rahedli csomaggal és a többi. 

 

Ma vásárolni voltunk az Auchan - ban, Anya a hivatalban üti a vasat, mi meg addig Flórával garázdálkodunk itthon, de azért feladatokat is kapunk, amit ildomos végrehajtani, ellenkező esetben mikor Anya hazajön, szőnyegszéle vár ránk.  Főleg rám.

 

Megtörtént a maratoni beszerzőkörút, köbméterben kifejezve sem kevés áruval tértünk haza. Közben azért olyan nagyon hideg sincs, már a parkolóban szortírozom a portékákat nagy terjedelmű teherbíró szatyrokba, a hátamon Niagara vízesésként patakzik az izzadság. 

 

Erre Flóra - a pakolás még a közel nem kész - közli, hogy neki kakilni kell. De nagyon. 

 

- Búbosbankám, nagyon kell, bírod még? Tudod, még nem vagyok kész, fel kell vinnünk ezeket (a 4. emeletre), mutattam a szatyrokra.

 

- Hááát...

 

- Tarts ki, sietünk!

 

- Szorítom Apa....

 

Gyorsan beledobáltam a zsákokba mindent - hiszen az utca közepén nem hagyhatom a vásárfiát - legalább a hűtést igénylő cuccokat, azzal, hogy a többiért majd lemegyek később. Pakolok, rohanok, izzadok, de végre megindulunk. A hátamon hátizsák, a két kezemben egy - egy 20 kilós csomag, loholunk az emeleten. Flóra közben még rám tukmálja a hatalmas strandlabdát, amelyet nem tudom milyen megfontolásból akart felvinni a kocsiból a lakásba, még ezt is a hónom alá szorítom. Fel az emeleten, közben reménykedem, hogy Flóra záróizmai még fiatal testének megfelelően funkcionálnak.

 

Fent a negyediken, csörög a kulcs, ledobok mindent a földre, csatakos vagyok az izzadságtól, zihálva szedem a levegőt, Flóra már veszi le a szandálját - ez jó, időt nyerünk, nyitom a fürdő ajtaját - hiszen minden másodperc számít!

 

Erre...Flóra, mint egy Nyáry gróf unottan a nagyszobába lejt, elhelyezkedik a kanapén és bekapcsolja a TV - n a mesecsatornát.

 

- De Flórácska, de hát azt mondtad, hogy nagyon kell kakilnod!

 

- Apa, az csak egy olyan szólás - mondás volt.