center_pivot Creative Commons License 2017.08.02 -1 6 33973

Sziasztok!

 

Pár mondatban én is összefoglalnám, hogy milyen is volt a nyaralásunk Budván.

Tavaly is itt voltunk, akkor Horvátországon keresztül mentünk, (Győrből) de idén úgy gondoltunk Bosznián keresztül megyünk.

Bosznián keresztül nagyon-nagyon szép az út, olcsó az üzemanyag, de vannak hátrányai is. Sokszor mértek, sok fix mérő van telepítve és nem lehet olyan egyenletes tempóban menni, mint pl. ugye autópályán.  De nem bántunk meg, mert nagyon szép ország, csak időben több volt az út, mint tavaly. Mostárban megálltunk odafele nagyon szép volt, ajánlom mindenkinek.

Mostar után mi Dubrovnik felé indultunk el és a tengerparti úton mentünk a Montenegrói határ felé.

Montenegróba való belépés kb. másfél óra volt, pedig kedden mentünk. A többi határ gyorsan ment.

Az országba való belépéskor láttuk a tüzet, láttam is ahogy oltják helikopterről, de ebből Budván semmit nem lehetett sem látni, sem érezni!!

Budva szerintem tök jó hely, nagyon sok az ember az igaz, de nekünk tetszik.

Kedvencünk a Jaz Beach! Annak is már az a része, ahol nincsenek napernyők, ott alig van ember, kényelmesen el lehet férni, a víz fantasztikus! Nekünk ez az egymás szájában való strandolás nagyon nem jön be.  Még a Drobni Pijesak strandon voltunk csak ott is sokan voltak, de amúgy gyönyörű! Tavaly voltunk a Mogrenen (sokan vannak), voltunk a Slovenska beachen is, azt inkább hagyjuk, szerintem nem szép, de rengeteg ember van ott is.

Ploce, Trsteno beach-et tavaly szintén csak megnéztük, mert ott is tömeg volt.  De azok is szuper jól néztek ki!

Tavaly megnéztük Kotort és Sveti Stefant ezek mind szerintem „alap” tételek.

Idén felmentünk a Lovcen-re Cetinje felől. Nem volt olyan vészes a szerpentin, nagyon tetszett megérte felmenni.

Egyik nap pedig a Skadari tóhoz mentünk. Itt be lehetett fizetni motorcsónakos utakra.  (1 óra volt) Innen Ulcinjig lementünk, hogy megnézzük milyen a homokos strand. Nem tetszett megmondom őszintén. A Jaz Beach annyival szebb, a víz, a környezet minden! De mindegy legalább ezt is láttuk.

A többi nap strandolunk, mert szerencsére nagyon jó idő volt.

Hazafelé Trebinje felé indultunk el, a határon a Montenegróba belépő sor nagyon hosszú volt. (hétfő)

A kilépés gyorsan ment. Ja és a zöld kártyát kérték!!! Hazafelé Szarajevóban álltunk meg, ahol megnéztük a várost, ami nagyon szép és aludtunk is egyet. Másnap mentünk haza.

Az árak szerintem nem olyan vészesek, nem mondanám egyáltalán drága helynek. Persze lehet nagyon drágán is enni, de lehet olcsón is. Pl. egyszer a Restauran Lim-ben ettünk, ez a tripadvisor-i vélemények alapján a negyedik legjobb étterem itt 30 euró volt a vacsora. (két korsó sör, üdítő, tenger gyümölcsei spagetti, valamilyen töltött steak hús.) És a parton van ez az étterem. Nagyon finomat ettünk!  De hambi, pizza szelet, gyorskaják már 2-3 euró körül vannak. A pékségben 0,80 cent körül kezdődnek a péksütik, de hatalmasak és annyira finomak voltak!! A Burek 1,20 volt, Bar-ban 1 euró! De ez is akkora, hogy nem bírtam megenni! Összességében minden nagyon szuper volt, jól éreztük magunkat! 

Röviden ennyi, ha valami kérdés van, írjatok!! Jó nyaralást mindenkinek!