Minden_nicknev_foglalt Creative Commons License 2017.07.30 0 0 1019

Ah, négyzetméter lesz az, csak mellényúltam a billentyűnek. Vezérelt van, ezért is gondolkodtunk az arra kapcsolható fűtésen, ne egye már a nappali áramot a fűtés, ha nem muszáj. Nem kiegészítő fűtésnek, hanem fő fűtésnek gondoltuk, ezért is érdeklődöm a tapasztalatokról. Hőtárolós készülék tudom, hogy drágább, de a vezérelt áramra kapcsolva talán jobban megéri, mint pl. egy olajradiátor, amit ha itthon vagyunk, állandóan működtetni kell. De javítsatok ki, ha tévedek. Természetesen szakembert is megkeresünk, de az előzetes tájékozódás miatt kértem a segítségeteket.

 

A fa árak folyamatosan emelkednek, és ahogy írtad is, hőtechnikai szempontból nem a legjobb ez a lakás. Így aztán a fára is rengeteget költünk egy fűtési szezonban, ráadásul a kamra rész elég picike, nem tudunk annyi fát eltárolni, hogy egy szezont kifűtsünk, így a tél közepén is folyamatosan hozatni kell (már ha tudnak), emellett rengeteg munka van vele, koszol, és ha éppen senki nincs itthon, aki fűt, akkor bizony délután egy tök hideg lakásba érünk haza. Na ez már nem szeretnénk.
Igen, panelban kandalló. Amikor épült a ház, akkor mindenki olajkályhával fűtött, ezt váltották le folyamatosan a fatüzelésű kályhák ("folytonégők" elsősorban, kandallók). Aztán többen a lépcsőházban bevezették a gázt is, hát, szoktunk szomszédolni egymásnál, én a gázfűtés adta melegtől egyáltalán nem vagyok elájulva. Ezért is keresünk más megoldást.