lajoska69 Creative Commons License 2017.07.27 0 3 33848

Először is a kagyló megtisztítása, kefével és a külső sallangok eltávolítása… szigorúan hideg vízben…. másodszor elkészítettük a mártást: olíva és vaj keverékén két fej (nem gerezd) fokhagymát lassan dinszteltem egy kis töröttbors és só hozzáadásával, majd amikor pirulni kezdett a fokhagyma, két marék petrezselymet hozzátettünk és egy deci fehérborral összerottyantottuk…. később egy deci tejszínnel felengedtük…. Kész a mártás…. A makarónit kifőztük…. rádobtuk a mártásra… Egy nagy fej durvára vágott hagymát forró vízbe téve, felforraljuk a vizet és hozzáadjuk a kagylókat.... Amikor újra felforrt a kagylós víz kb. 6-7 percig főzzük, közben még másfél deci száraz fehérbort is hozzáöntünk, és egy fél citrom levét…. Ezek után a leszűrt és kinyílt kagylókat rászedjük a tésztás mártásra és kicsit összekeverjük, majd parmezánt és újabb friss petrezselyemmel tálaljuk… Jó étvágyat kívánunk! Fejenként legalább 1kg nyers kagylót kell számolni! 

Előzmény: merkurusz (33843)