Hobbiasztalos.blog.hu Creative Commons License 2017.07.24 0 0 140992

Szia

 

Nagyon fasza a géped, látszik rajta a sok munka. Pár dolgot másként csináltam volna. Pld az asztal melletti síneket nem szögvasból hanem zártszelvényből csináltam volna. 

A felső kocsit most csak a saját súlya tartja meg a sínen. Így ha a későbbiekben egy felsőmarót akarsz csinálni a felső részre az el fog tudni emelkedni marás közben. Ugyanez a helyzet ha egy CNC gépet akarsz belőle csinálni akkor ugyanez lesz a probléma. 

A megoldás az lenne, hogy a gép asztala marad ahogy van, csak a síneket kellene lecserélni négyzetes zártszelvényre. A mostani kocsi ugyanúgy tud rajta futni, de ha marni is akarsz vele vagy CNC-zni is akarsz akkor csak egy másik kocsit kell rátolnod az asztal zártszelvény sínjére és pár perc múlva már be is tudod kötni a mozgatást is.

 

A fűrész döntésnél nem baj, hogy menetesre csináltad. Két megoldás van a gyorsabb állításra. Az egyik az, hogy a hajtókar tengelyére ráteszel egy anyát a végére a kézi keréknél ha nincs rajta, és azt már meg tudod hajtani egy kézi fúrógépbe/csavarozó gépbe fogott dugós kulccsal. A másik megoldás az, hogy a menetesszár fixen rögzített anyáját átalakítod nyithatóra és ha állítani akarsz akkor kinyitod az anyát, egy mozdulattal áthúzod a menetes szárat ahova akarod, majd rázárod az anyát. 

 

Előzmény: Mindenváró Ádám (140965)