Mindenváró Ádám Creative Commons License 2017.07.24 0 0 140965

Hello,

 

Hasonló stádiumban tartok én is... http://www.habfarago.hu/galleries/asztalosgep 

 

Én is menetesszárasra csináltam a döntést is, de azt már megbántam, mert rengeteget kell tekergetni és az ember általában úgyis a 45 fokig állítja. Jobb lett volna a fellazítom, odahúzom metódus....

 

Én gyalulni is szeretnék vele, úgy hogy épült egy sínen guruló híd az asztal fölé, azon van egy állítható magasságú kaloda. 

Abba lehet rögzíteni kézigyalut, csiszolót, felsőmarót. 

 

Bütykölöm vagy fél éve amikor ráérek. Már látszik, hogy jó lesz, a napokban már kipróbálgattam. Be tudtam úgy állítani, hogy a felsőmaró az asztal egész felületén pár tizeden belül mozog, szóval elég pontos lett ami a magasságot és párhuzamosságot illeti. 

Szóval jó lesz, de sok minden van még hátra. Tolóasztal, meg elszívó, meg steller, meg egy olyan szerkentyű készül még, amivel a hossztengellyel párhozamosan rögzíthető kéne legyen az anyag az asztalon könnyen és gyorsan. 

 

Sajna a hegesztőgépem megint bedöglött, szóval most azért áll sok minden mert várom hogy meg tudják-e javítani.

 

Az én projektem eddig kb. 80 ezer forintban áll, igaz hogy minden hulladék anyagot felhasználtam hozzá, ami itthon volt. 

Meg ugye a konstrukcióban sem voltam biztos, így nem cizelláltam túl a dolgokat , ezért aztán annyira nem lett szép, de nem is ez a cél.

 

 

Előzmény: fejes.i (140947)